lauantaina, heinäkuuta 02, 2011

Kesätauko

Eduskunta päätti kevätistuntokautensa eilen. Seuraava istunto onkin vasta syyskuun alussa ja syksystä on ennustettu erityisen tiivistä ja työntäyteistä.

Joku toimittaja Iltalehdestä (muistaakseni) kiirehtikin jo kysymään meiltä kaikilta, että "Miltä tuntuu jäädä kolmen kuukauden kesälomalle?" Lohduttavaa oli huomata, että tulee niitä virheitä joskus toimittajillekin, vaikkakin varmasti tosi harvoin.

Syyskuuhunhan ei kuitenkaan ole kolmea kuukautta, vaan juuri tasan kaksi. Iltalehdessä varmastikin tulee olemaan jokavuotinen reportaasi siitä, kuinka kansanedustajat pitkän lomansa käyttävät. Omalta osaltani jätin tähän kyselyyn vastaamatta.

Aikaisemmin olen yrittänyt kertoa, että kesätauko eduskunnassa ei suinkaan tarkoita totaalista joutenoloa eli lomaa. Meistä monet aloittavat sekä kunnalliset että maakunnalliset tehtävät jo aikaisin elokuussa; istuntotauot ovat hyvä mahdollisuus kokopäiväiseen toimintaan omalla alueella. Omat elokuuni ovat olleet tähän asti varsin kiireisiä ja siltä vaikuttaa tänäkin vuonna.

Nämä selostukset eivät kuitenkaan ole uutiskynnystä ylittäneet, saati sitten asennetta muuttaneet ja siksikään en vaivautunut kyselyyn vastaamaan. Edellisessä työssäni opettajana keaäloman pituus oli huomattavasti pidempi, mutta eipä se ole koskaan valveutuneita toimittajia jaksanut ihmetyttää. Toki kateutta pitkä kesäloma on herättänyt aina.

Opettajien määrä Suomessa on paljon suurempi ja myös he saavat palkkansa meidän yhteisesti maksamista veroista. Lukijoita luulisi kiinnostavan se, kuinka lastemme opettajat lataavat kesäisin akkujaan ja millä tavalla he keräävät voimia seuraavaa syksyä varten ollakseen taas työkykyisiä.

Jokainen, joka on opetustyötä tehnyt, tietää sen joka vuosi vievän mehut kevätjuhlapäivänä. Siihen asti työtä on tehty kiireessä ja melussa lastemme kasvu ja oppiminen ainoana päämääränä. Suvivirren jälkeen on huilaamisen paikka. Opettaja on pitkän lomansa ansainnut.

Itse pidän tänä vuonna lomaa heinäkuun. Muutama kolumnivuoro osuu juuri tälle pätkälle, mutta juurikaan muita varsinaisia töitä en suunnittele tekeväni. Blogia kirjoittelen irvailusta huolimatta silloin tällöin, mutta pari viikkoa heinäkuusta pidän taukoa siinäkin; lähdemme näet Onnin kanssa kovasti odottamallemme ulkomaanmatkalle ja siellä koneet eivät kuulu päivittäiseen menoon.

Ei kommentteja: