keskiviikkona, heinäkuuta 06, 2011

OKL pelastettu

Työ tekijäänsä kiittää -sanonta tuli eilen mieleeni, kun kuulin Itä-Suomen yliopiston hallituksen päätöksestä jatkaa opettajien kouluttamista Savonlinnassa jatkossakin.

Pari vuotta sitten oikeistohallituksen hurraama yliopistolakiuudistus aiheutti sen, että lähes jokainen yliopisto joutui taloudellisten vaikeuksie eteen. Meidän kohdallamme se tarkoitti yliopiston suunnitelmia lakkautaa Savonlinnan OKL ja keskittää opetus Joensuuhun.

Taistelu maakunnallemme tärkeän laitoksen puolesta oli armotonta. Lobbauksen, lehtikirjoittelun ja puolustuspuheiden lisäksi tein viime syksynä talousarvioaloitteen 2 miljoonan euron hätäavusta koululle. Sain siihen koko meidän eduskuntaryhmän tuen. Budjettikäsittelyssä joulukuussa tätä eivät kuitenkaan silloiset hallituspuolueiden edustajat halunneet hyväksyä.

Demareiden vaatimuksesta saatiin uuteen hallitusohjelmaan kirjattua OKL:n säilyttämistä koskeva lause. Uusi opetusministeri Gustafsson (sd.)otti asiaan huomattavasti edeltäjäänsä järkevämmän kannan. Viimeksi viime perjantaina puhuin asiasta hänen kanssaan ja onneksi hänen näkemyksensä olivat aivan oikeanlaisia. Nyt näyttää siltä, että vaikuttaminen on onnistunut!

Ei kommentteja: