sunnuntaina, huhtikuuta 01, 2007

Aurinkoinen viikonloppu

Viime viikko meni siis kokonaisuudessaan Helsingissä. Nyt on ollut tosi mukavaa ja rentouttavaa olla vaan ihan kotona. Perjantaina lähdin 15.12 junalla Mikkeliin ja matka sujui joutuisasti varkautelaisen kollegan Kari Kärkkäisen (kd.) kanssa höpöttäessä, asiaakin ehdimme matkan aikana puhua.

Olin siis hyvissä ajoin perjantaina kotona ja jälleennäkeminen Onnin kanssa oli tietenkin iloinen. Lauantai-aamuna oli vähän outo olo, kun ei tarvinnutkaan herätä aikaisin ja lähteä vaalikentille, vaan luin lehdet verkkaiseen tahtiin ja nautiskelin joutilaasta aamusta. Voi olla, että vaalikampanjasta "toipuminen" vie vielä pitkän aikaa.

Kävimme aurinkoisen aamun aikana Englanninkielisen leikkikoulun perinteisissä pääsiäismyyjäisissä ja lisäksi poikkesimme muorin luona sekä teimme kaupungilla kaikenlaisia hankintoja kakkosasuntoa varten. Tärkeimpänä asiana kuitenkin olivat Onnin karkkipäivän karkit.

Muutoin päivä meni kotona paikkoja järjestellen ja pyykkiä pesten, illalla kävimme vielä pienellä pyörälenkillä eli kaiken kaikkiaan mukava päivä. Sen verran perinteisesti meille taas oli käynyt, että olin autuaasti unohtanut pääsiäisruohojen (Onnin mielestä rikkaruohon) virittelyn. Onneksi aina ajan tasalla oleva muori oli tämän puolen jo pojan kanssa viikolla hoitanut ja nyt tänä aamuna oli pääsiäistipu voinut käydä munimassa vihreään ruohoon. Pelastuin siis taas.

Viikolla löimme eduskuntaryhmässä alustavasti valiokuntapaikat kiinni. Itse olin esittänyt toiveen yhdestä varsinaisesta valiokunnasta ja yhdestä varajäsenyydestä. Olen kuunnellut senioreita ja uskon, että yksi valiokuntapaikka teettää kylliksi töitä, mikäli sen aikoo kunnolla hoitaa. Oma valiokuntani on tällä hetkellä lakivaliokunta, varajäsenenä olen hallintovaliokunnassa sekä Pohjoismaiden neuvoston Suomen valtuuskunnassa. Näissä voi vielä tulla muutoksia seuraavien kahden viikon aikana.

Muutoin viime viikko oli kovin työntäyteinen. Me uudet olimme joka päivä erilaisissa koulutuksissa ja näiden lisäksi ryhmäkokouksissa ja täysistunnoissa. Torstai-iltana oli myös itä - ja pohjoissuomalaisten kansanedustajien ja maakuntaliitojen virkamiesten yhteinen tapaaminen. Tässä tilaisuudessa käytiin pintapuolista keskustelua siitä, minkälaista toivetta hallitusohjelmalle näiden maakuntien taholta esitettäisiin. Huomenna me maakunnan kansanedustajat tapaamme Mikkelissä oman maakuntaliiton ihmisiä ja uskon keskustelun olevan konkreettisempaa.

Ei kommentteja: