tiistaina, toukokuuta 29, 2007

Hikinen päivä

Lauantai-iltana olin osallisena monikulttuurikeskus Mimosan järjestämässä paneelikeskustelussa. Aiheena oli ilmastonmuuutos. Saimme aikaiseksi hyvän ja vilkkaan keskustelun, vaikka yleisöä sisään olisi mahtunut enemmänkin.

Maanantai olikin aikataulutettu varsin napakasti. Aamulla kokous Mikkelissä ja sen jälkeen maakuntaradion haastattelu, josta (parkkisakon kera) kiihdytin Juvalle kuuntelemaan sitä, mitä sosiaalipuolella ollaan saatu aikaan kuntien ja järjestöjen välisellä yhteistyöllä erityisesti lasten näkökulmasta katsottuna.

Iltapäivällä Mikkelin kaupunginhallitus ja sen jälkeen kaupunginvaltuuston seminaari. Seminaarissa saimme kuulla madonlukuja taloudesta sekä uuden sosiaali- ja terveystoimenjohtajan katsauksen oman toimialansa asioihin. Keskustan kehittämistä ja toriparkin suunnitelmia saimme myös jälleen katsastaa.

Tuntuu vaan pelottavalta se, kuinka paljon odotuksia meillä luottamushenkilöillä on nyt uutta sos.terveysjohtajaa ja talousjohtajaa kohtaan. Pitäisi kuitenkin muistaa, että me olemme se porukka, jonka pitäisi pystyä vaikeitakin päätöksiä tekemään.

Hyvätkin virkamiehet pystyvät ainoastaan tuomaan meille esityksiä ja meidän tulisi antaa tuki heidän valmistelulleen osoittamalla olevamme päätöksillämme heidän kanssaan samoissa talkoissa. Se ei aina ole helppoa.

Tänään olen ollut aamuvarhaisesta lähtien liikenteessä; aamujunalla tänne ja koko päivä touhua täynnä. Täysistunto alkoi kello 14 ja olikin monta tuntia täyttä menoa. Puheenvuorojen nappaaminen nopeatahtisessa keskustelussa ei ole aivan helppoa, tuntuu välillä siltä, että takarivin taavit eivät puheenvuoropyyntöineen puhemiehen korokkeelle asti näy.

Pääasia, että keskustelu kaiken kaikkiaan oli vilkasta ja meillekin maakunnallisesti tärkeää Viitostie-hanketta päästiin sivuamaan. Tuntuu vaan olevan niin loppuun asti mietitty senkin kohtalo hallituksen suunnassa, että epäilykset sen aloittamisen nopeuttamiseksi vain voimistuvat.

Lämpötila täällä Helsingissä on ollut aamusta asti tosi korkea. Pari kertaa päivän aikana olen siirtynyt työhuoneen ja vanhan talon väliä ulkokautta ja omituisen trooppiselta ilmantila on tuntunut. Nyt keräilen vielä vähän kamoja ja lähden laahustamaan kohti majapaikkaa. Aamulla taas ennen kahdeksaa tänne ja yhdeksäksi valiokuntamme on kutsuttu vierailulle Smolnaan, asuntoministeri Vapaavuoren vieraaksi.

Ei kommentteja: