torstaina, toukokuuta 24, 2007

Uusi alku

Nyt on kotisivuja vähän uusittu ja on aika käynnistää tämän bloginkin pitäminen oikein toden teolla. Aikaa edellisestä kirjoituksesta on vierähtänyt, mutta nyt homma jatkuu niinkuin ennenkin. Paljon onkin tullut kyselyitä siitä, miksen ole kirjoittanut mitään, mutta nämä tekniset uudistukset ja tämä päivittäinen kiire on ollut varsin merkittävänä hidastavana tekijänä.

Tilanne arkielämässä on nyt asettumassa uomiinsa. Viikottainen "lukujärjestys" on hahmottunut ja toistuu varsin samankaltaisena viikosta toiseen. Oma valiokuntani (ympäristövaliokunta) kokoontuu pääsääntöisesti neljänä päivänä viikossa (ti, ke,to, pe) aina aamuisin ja hallintovaliokunta (jossa olen siis varajäsenenä) samoina päivinä iltapäivisin.

Täysistunnot ovat myös neljänä päivänä viikossa ja aina torstaisin on oman ryhmämme kokous klo 14-16 välisenä aikana. Näiden vakiokokousten lisäksi päivät kuluvat erilaisissa maakunnan kansanedustajien yhteisissä tilaisuuksissa tai eri järjestäjien järjestämissä luento- tai seminaaritilaisuuksissa. Iltaisin on vielä mahdollista osallistua eri etujärjestöjen tms. ns lobbaustilaisuuksiin, joissa saa kuulla hyödyllistä tietoa asioista juuri järjestäjän näkökulmasta.

Päivät kuluvat siis vauhdilla ja olenkin ottanut tavaksi tulla aikaisin aamulla työhuoneeseen, jotta ehdin rauhassa ennen kokouksia hoitaa sähköpostit ja lukea lehdet. Iltaisin kokousten jälkeen "huilaan" huoneesssani ja lueskelen valmistelussa olevien asioiden taustamateriaaleja.

Maanantaipäivät ovat matalalentoa maakunnassa. Joka maanantai on ahdettu täyteen erilaisia tilaisuuksia ja tapaamisia Mikkelissä tai muualla maakunnassa. Nämä ovat kaikki olleet hyödyllisiä ja välttämättömiä, jotta pysymme ajan tasalla siinä, mitä omalla alueella tapahtuu.

Viikonloppu alkaa perjantaina 17.42, kun juna saapuu Mikkeliin. Monasti olen sopinut vielä perjantai-illalle jonkun lyhyen tapaamisen, mutta joko lauantain tai sunnuntain pyhitän kokonaan perheelle. Kesän alkaessa erilaiset tapahtumat täyttävät myös viikonloput, mutta erilaisten ihmisten tapaaminen ns. vapaamuotoisesti on pelkästään mukavaa.

Tänään vastaanotamme klo 12.30 vieraita maakunnasta, jonka jälkeen osallistun erääseen "Lasten puolesta"- tilaisuuteen täällä eduskuntatalossa. Sen jälkeen on oman ryhmäkokouksemme vuoro, joka kestää aina täysistunnon alkuun (klo 16.00) asti. Illalla on meidät oppositiopuolueiden eduskuntaryhmät kutsuttu vierailulle tasavallan presidentin luokse, joten mieleenpainuvia hetkiä on siis tiedossa tänäkin iltana.

Ei kommentteja: