torstaina, toukokuuta 31, 2007

Sadepisara

Eilinen vierailu Smolnaan asuntoministeri Vapaavuoren vieraana oli oikein onnistunut ja antoisa. Saimme kuulla hänen vastuualueeseensa kuuluvista asioista ja meillä oli mahdollisuus myös esittää kysymyksiä hänelle ja paikalla olleille virkamiehille.

Päivällä tein töitä työhuoneessani ja sainkin mukavasti kaikenlaista aikaiseksi. Kello 15 alkoi täysistunto, jossa jatkettiin kehysten ruotimista. Puheenvuoroja oli edelleen varattu paljon, oma vuoroni puhua oli joskus 17 maissa. Lyhyessä puheenvuorossani otin kantaa nykyisessä hallituksessa olevien puolueiden katteettomiin vaalilupauksien koskien Viitostien perusparantamista.

Illalla lähdimme naisten kanssa Hartwall-areenalle katsomaan maailmallakin suosittua Mamma Mia- musikaalia. Show pohjautui Abban menestysbiiseihin ja olikin tosi hyvä. Tuli paljon muistoja mieleen 1970-luvun lopulta, kun Abba oli oikein vauhdissaan ja itse pikkutyttönä sitä kovasti kuuntelin ja ihailin.

Tänä aamuna ympäristövaliokunta sai vieraakseen kiinalaisen delegaation. Tulkkien välisessä tunnin mittaisessa tapaamisessa vieraat selostivat ympäristönsuojeluun, ilmastonmuutosongelmiin sekä globalisaatioon yleensäkin liittyviä kysymyksiä. Mielenkiintoisia asioita kaiken kaikkiaan.

Tänä päivänä joudun jättämään ryhmäkokouksen ja täysistunnon väliin. Harmi sinänsä. Olen pyrkinyt osallistumaan jokaiseen ryhmäkokoukseen sekä täysistuntoon. Kaksi kertaa olen joutunut tähän mennessä olemaan salista poissa päällekkäisten välttämättömien asioiden vuoksi. Nyt tulee siis kolmas, mutta syykin on perusteltu: ainokainen lapseni viettää tänään ensimmäistä koulun kevätjuhlaa ja esiintyy siellä SADEPISARANA! Hänen ainoana äitinään en voi jättää tilaisuutta näkemättä ja kokematta.

Takaisin Helsinkiin tulen joko tänä iltana tai aamulla anivarhain. Huomenna alkaa työt jo 8.30, joten todellinen pikavisiitti nyt siis tiedossa.

Ei kommentteja: