sunnuntaina, kesäkuuta 17, 2007

Bali,bali

Nyt on mökkiviikonloppu Mäntyharjulla vietetty. Mukavaa oli, vaikkakin eilisestä auringonpaisteesta on nyt seurauksena hieman punoittava nahka. Onni nautti täysin siemauksin lämmöstä ja uimisesta, joten kaiken kaikkiaan onnistunut reissu.

Reissu oli mielessä myös ympäristövaliokunnalla, kun rohkeni ehdottaa kansliatoimikunnalle muutamien valiokunnan jäsenten (5 ) lähtemistä Balille ilmastokokoukseen ensi joulukuussa. Kansliatoimikunta kuitenkin totesi, että riittää kun valiokunnan puheenjohtaja sekä valiokuntaneuvos matkalle lähtevät. Ihan hyvä niin.

Outoa on kuitenkin asian kääntyminen jotenkin puhemies Niinistön "ansioksi". Iltapäivälehdissä kehutaan, kuinka Niinistö pisti kansanedustajat kuriin. Samanlaista kehumista kuulin eräiden vanhempien rouvien taholta perjantaina junassa. Rouvat vielä jatkoivat : "menisivät omilla rahoillaan, jos kerran jonnekin Balille pitää päästä". Hillitsin itseni, enkä kommentoinut mitään.

Ei varmasti mikään valiokunta tai kukaan kansanedustaja kuvittele, että osallistuminen johonkin kansainväliseen kongressiin olisi mikään huvimatka. Lentomatkat maailmanääriin aikaeroineen kaikkineen ei varmastikaan ole mitään herkkua ja osallistuminen vieraalla kielellä vaativiin kokouksiin käy työstä. Ne kaikki, jotka työkseen joutuvat paljon matkustamaan, tietävät asian tämänkin puolen hyvin.

Eri asia tietenkin on se, mikä on kulloisenkin matkan hyöty osallistujille/osallistujamaalle. Hyötyä voi toki niinkin, että muutamat menevät paikan päälle ja välittävät saamansa annin muille. Näin tässä Balin-reissussakin on tarkoitus tehdä.

Tämän kevään istuntokausi alkaa lähestyä loppuaan. Tällä viikolla eduskunta kokoontuu täysistuntoon poikkeuksellisesti myös huomenna maanantaina. Joudun siis jättämään kaupunginhallituksen väliin, mutta onneksi varamiesjärjestelmä toimii hyvin (terkut Paavolle!). Täysistunnot ovat myös tiistaina ja keskiviikkona. Keskiviikon jälkeen alkaa istuntotauko eli ns. kesäloma.

Ei kommentteja: