maanantaina, kesäkuuta 18, 2007

Postia maailmalle

Viime perjantaina urakoimme (tai avustajani urakoi) ensimmäisen kansalaiskirjeen eduskunnasta maailmalle. Vaalien alla useat halusivat tietää sitä, kuinka tulen pitämään yhteyttä äänestäjiin vaalien jälkeen. Tapoja on monia, mutta tätä kirjekäytäntöä monet myös toivoivat. Kirjeen kirjoitin viime viikonloppuna ja nyt perjantaina se siis postitettiin.

Ideana siis yksinkertaisesti se, että muutaman kerran vuoteen laitan paperille tapahtumista eduskunnassa. Kirje on varsin vapaamuotoinen ja jakelu koostuu eteläsavolaisista puolueen jäsenistä. Osoitteet sain puoluetoimistosta ja mikäli joku nyt kirjeen saajista ei jatkossa sitä halua, ilmoittanee siitä, niin poistamme listoilta. Ja päinvastoin, mikäli joku joka ei vielä ole puolueen jäsen, mutta haluaa postituslistalle, voi ilmoittautua, niin hänet sinne lisätään.

Kirjeitä lähti siis paljon ja sanottakoon nyt tässä, että postimaksut maksaa kansanedustaja ihan itse. Yleensäkin eduskunnassa on käytäntö, että KAIKKI ulos lähtevä posti on edustajan itsensä maksettava. Palkkiota ja kulukorvauksia maksetaan runsaasti myös siksi, että yhteydenpito oman vaalipiirin kansalaisiin paremmin mahdollistuisi.

Pian alkaa maakuntahallituksen kokous. Juna Helsinkiin lähtee 10.06, joten oma kokoustaminen jää tällä erää lyhyeksi. Illalla kokoontuu Mikkelin kaupunginvaltuuston sd-ryhmä pohtimaan tulevan kaupunginjohtajan valintaa. Toivon, että asiassa edetään maltillisesti muistaen, että paras valittakoon.

Ei kommentteja: