torstaina, heinäkuuta 05, 2007

Kulttuuriviikko

Tällä viikolla olenkin ollut oikein tehokas lomailija. Päivät ovat kuluneet sujuvasti Onnin kanssa kaupungilla pyörien ja torikahvilassa tuttuja tavaten. Iltaisin olemme nauttineet erilaisista kulttuuritapahtumista. Tiistai-iltana olimme Mikaelissa seuraamassa Gergievin esiintymistä ja keskiviikkona kävimme Puumalan aurinkoisessa satamassa nautiskelemassa Imatran Big Band -tapahtumaan liittyvästä konsertista.

Puumalan reissulla oli Onnikin mukana ja olin oikein tyytyväinen hänen käyttäytymiseensä. Aina ei nimittäin ole itsestäänselvää, että vilkas 8-vuotias poika jaksaisi olla kovinkaan siististi. Toki hyvillä eväillä (karkkia, limsaa, jäätelöä) oli osuutta asiaan. Ilta satamassa oli erinomainen, ihanaa musiikkia ja auringonpaistetta lämpimän tuulen kera. Puumalan kunta antoi meille paikallaolleille kansanedustajille (Olli ja minä) muistion niistä asioista, joita kunnan kannalta tulisi eteenpäin meidän viedä. Yhteensattumien vuoksi toiset neljä edustajaa eivät paikalle päässeet, mutta toimitan muistiosta kopiot myös heille.

Näin paperille kirjattuina entuudestaankin tutut asiat tulevat ikäänkuin tärkeämmiksi ja myös ovat kirjoittajilleen hyvä tapa miettiä niitä muutamia kärkiasioita, joissa me voimme olla hyödyksi. Muutamista kunnista näitä on meille jo toimitettukin ja suosittelen muidenkin alueen kuntien meille niitä tekevän. Eräs kunnanjohtaja tosin totesi, että "suotta niitä kirjoitellaan, kun ei niistä sen jälkeen kuitenkaan mitään kuulu...". (Terkut ko. kunnanjohtajalle!) Näin on voinut joskus tietenkin jossain päin Suomea ollakin.

Muutoin on tosi harmillista se, että kaikki mielenkiintoiset tapahtumat ovat samanaikaisesti. Tuntuu, että joka puolella halutaan järjestää jotakin juuri näinä kahtena heinäkuun viikkona. Tässä voisi olla jotakin tehtävissä esimerkiksi seudullisen matkailutoimen puitteissa.

Loppuviikko sujunee samaan tapaan. Lomalla Mikkelissä vierailevia ystäviä tavaten (terkut Maikille) ja piipahtamalla Mikaelissa ja Olavinlinnassa sekä sunnuntaina kesäteatterissa Ristiinassa. Näitä eri kuntien harrastelijakesäteattereita en kyllästy koskaan kehumaan. Tänäkin kesänä omalla visiittilistallani ovat vielä ainakin Kangasniemen, Punkaharjun ja Mäntyharjun teatterit ja kenties Rapion Myllyllekin vielä yritän ehtiä. Mikkelin kesäteatteria olen jo kuullut kehuttavan ja se luonnollisestikin tulee käytyä katsomassa.

Ei kommentteja: