perjantaina, heinäkuuta 20, 2007

Suhdetoimintaa

Eilen olin käymässä Savonlinnassa. Kaupunki on kutsunut oopperajuhlien aikaan useita eri porukoita erilaisiin tilaisuuksiin. Valtakunnan ns. vaikuttajista koostuvat vieraat ovat saaneet katsauksen Savonlinnan kaupungin meneillään oleviin hankkeisiin sekä visioihin tulevaisuudesta. Nämä tilaisuudet ovat olleet hyviä ja niihin on yhdistetty mahdollisuus kaupungin vastaanotolla käydä vapaamuotoista keskustelua esiin nousseista asioista. Illan on kruunannut oopperanäytös.

Eilisessä tilaisuudessa meitä kansanedustajia oli paikalla ainoastaan kaksi, joensuulainen Pekka Ravi (kok) ja minä. Myös Ravin antamassa haastattelussa tämän päivän Itä-Savossa tuli hyvin ilmi se, että meillä itäsuomalaisilla on oikeasti nyt seuraavina vuosina näytön paikka siinä, kuinka saamme yhdistettyä voimamme.

Jokaisessa itäsuomalaisessa vaalipiirissä on sama tilanne kuin meillä eli valittujen edustajien määrä on laskusuunnassa. Tämä johtuu tietenkin siitä, että olemme aluetta, josta väki vähenee. Ainoastaan tukemalla toinen toisiamme ja toistemme hankkeita saamme jatkossa maakuntia kehitettyä.

Savonlinnan tapa kutsua ja kestitä vieraitaan on loistava. Yhdistettynä työ ja hupi saadaan paikalle paljon eri alan toimijoita, joille konkretisoituu se, minkälaisista asioista juuri tällä paikkakunnalla on kyse. Siinä vaiheessa kun asiat ovat Helsingin päässä päätettävinä, on päättäjien paljon helpompi asioihin ottaa kantaa. Tätä samaa toimintamallia tulisi Mikkelin kaupunginkin toteuttaa kutsuessaan kuitenkin hurjan määrän ihmisiä joka vuosi niin Musiikki- kuin Balettijuhlillekin.

Ei kommentteja: