maanantaina, huhtikuuta 06, 2009

Matkailua

Viikko sitten oli jommassa kummassa iltapäivälehdessä raportoitu laajasti kansanedustajien matkailusta. Itse en juttua ole nähnyt, mutta kollegat kertoivat pääkohdat. Ideana oli ollut se, että edustajat oli listattu sen mukaan, kuinka paljon kukakin on ollut työmatkoilla ja kuinka paljon niistä on päivärahoja maksettu.

En tietenkään ihan ymmärrä jutun tarkoitusta. Toisaalta kansanedustajien työstä liikkuu niin paljon vääriäkin totuuksia, että kaikenlainen informaatio toimenkuvasta on varmasti paikallaan. Valiokuntien työsuunnitelmiin kuuluu neljän vuoden aikana tietyt ulkomaille tehdyt tutustumis/opintomatkat. Nämä matkat ovat varmasti aina hyvin suunniteltuja ja ohjelmat valiokunnan työn kannalta perustellusti rakennettuja. Lomamatkoja nämä eivät ole.

Osa kansanedustajista on edustamassa Suomea esim Eurooppaneuvostossa tai Pohjoismaiden neuvostossa. Näiden tehtävien hoito edellyttää matkustamista kotimaan rajojen ulkopuolelle. Lisäksi on muita sellaisia tehtäviä, joita kansanedustajille asemansa perusteella on kertynyt.

Omaa sijoitustani tällä listalla en tiedä. Olen kuitenkin joutunut kieltäytymään useimmista valiokunnan matkoista, joten matkapäiviä ei kovin paljoa ole tullut. Käytäntö on se, että matkoille lähtee joka valiokunnasta noin puolet, joten meidän ryhmän kiintiöt on kuitenkin saatu ihan hyvin täytettyä ilman minuakin. Matkojen ohjelmat ovat olleet todella mielenkiintoiset ja uskon, että niistä on hyötynyt koko valiokunta.

Nyt alkanut istuntovapaa olisi puolestaan ollut oivaa aikaa lomailuun. Varsinkin kun katsoo ikkunasta räntäsadetta, tulee mieleen, että olisinpa jossain muualla:) Tämä viikko on kuitenkin lapsilla ihan normaalisti koulua ja nyt nautimme Onnin kanssa siitä, että saan olla kotona aamuisin ja iltapäivisin häntä kouluun laittamassa ja sieltä vastaanottamassa. Muutoin päivät kuluvat erilaisissa tapaamisissa, kirjoittamisessa sekä kotitöitä tehden. Osittaista lomailua siis tämäkin.

Ei kommentteja: