sunnuntaina, huhtikuuta 26, 2009

Yle-vero

Jälleen yksi työryhmä on saanut työnsä päätökseen. Tällä kertaa kysymys on tv-lupamaksujärjestelmän muuttamisesta. Tv-lupa sellaisenaan ja korkeana, on herättänyt kansalaisissa närää aina. Ihmiset kokevat, että eivät saa maksamalleen luvalleen vastinetta nykyisinkään ja liian moni jättää luvan maksamatta. Muutokselle on varmasti tarvetta.

Tämänhetkisen tiedon varassa, suhtaudun kovin epäileväisesti veroluonteisen ylemaksun käyttöönottoon. Se, että maksua povaillaan pienemmäksi kuin nykyistä tv-lupaa, on tuntunut ilahduttavan monia. Me päättäjät joudumme kuitenkin ajattelemaan vähän laajemmin ja itse näen hyvin epäoikeudenmukaisena sen, että sellaisetkin kotitaloudet, jotka eivät televisiota katso, joutuisivat tämän verotuksen kohteeksi.

Jatkokehittelyn varaa siis on. Nykyisellä teknisellä osaamisella varmasti pystytään luomaan järjestelmät, joissa jokainen maksaa käyttämänsä palvelun mukaan. Yle kuitenkin on valtion yhtiö ja sen tarjoama palvelu kansalaisilleen tulee olla paitsi laadukasta ja monipuolista, niin myös edullista.

Ei kommentteja: