torstaina, syyskuuta 01, 2011

Auf viedersehen

Otsikko on olevinaan saksaa ja tarkoittaa näkemiin. Sain pari päivää sitten vastata muutamien kiukkuisten kansalaisten kysymyksiin siitä, että Mikkelin kaupunginhallitus on lähdössä opintomatkalle Saksaan.

Todellakin näin on tapahtumassa. Oman kunnallispoliittisen urani (11 v.) aikana tämä on ensimmäinen toteutumassa oleva koko hallituksen ulkomaanmatka. Olen kannustanut sekä virkamiehiä, lautakuntia että valtuustoa hakemaan uusia eväitä Mikkelin ulkopuolelta. Liian harvoin tähän kuitenkaan on sytytty.

Joidenkin kuntalaisten on vaikea ymmärtää sitä, että elämää on tämän kaupungin ulkopuolellakin ja joistain asioista me voisimme jopa muilta jotakin oppiakin. Siksi erilaiset opintomatkat ovat erittäin suositeltavia, vaikkakin lehden tekstiviestipalstalla näistä ketään kiitelläänkään.

Harmikseni en työkiireiden vuoksi pääse matkalle osallistumaan, mutta tärkeintä on, että varsinaiset kaupunginhallituksen jäsenet matkalle hyvällä joukolla nyt lähtevät. Toivotan heille auf viedersehen ja odotan innolla uusia näkemyksiä esim. Satamanlahden suunnitteluun.

Ei kommentteja: