lauantaina, syyskuuta 03, 2011

"Kaikenlaista kemiaaa..."

Etelä-Savon kansandedustajien toinen yhteinen maakuntapäivä vietettiin eilen Savonlinnassa. Aamu alkoi informaatiolla OKL:ssä, missä edellistä kertaa vapautuneemmissa tunnelmissa linjailtiin tulevaisuuden näkymiä.

Suurin ihmetyksen aihe sekä isännillä että meillä vierailla oli siinä, että OKL:n vieressä olevat entisen Kansainvälisen viestinnän laitoksen tilat ovat yhä tyhjillään ja niiden järkevämpi käyttö esim. Norssin toimintaan ei näytä olevan mahdollista. Seinät totisesti ohjaavat yhteiskunnan kehittymistä!

Etelä-Savon Yrittäjien tilaisuudessa kuulimme hyviä ja huonoja puolia hallitusohjelmasta. Keskustelussa paikallisen veneyrittäjän Esa Tynkkysen Esmarin Oy:ssä, nousi esille itseänikin jo vuosia askarruttanut oppisopimuskoulutuksen, ammattikoulutuksen ja työelämän kolmio. Yrittäjien huoli ei ole aiheeton.

Toisin kuin tämän päivän Vartin pohtija arvelee, maakunnan kansanedustajien henkilökemiat ovat kunnossa. Asioista voidaan olla myös eri mieltä, riippumatta siitä mitä puoluetta kukin edustaa. Siitä huolimatta yhteistyö sujuu ja hommat toimivat. Toimintatavoissa meillä yksilöillä on erilaisia tapoja ja niiden nieleskelemisessä on jokaisella tekemistä.

Ei kommentteja: