lauantaina, syyskuuta 10, 2011

Harhainen Kiviniemi?

Katselin äsken Ylen Ykkösaamua, jossa kansanedustaja Kiviniemi (kesk). oli lausumassa viisauksiaan mm. hallituksen kuntauudistuksesta. Hän lyttäsi koko suunnitelman aivan matalaksi, mutta perustelut olivat kyllä enemmän kuin ontuvia.

Kiviniemi syytti hallituspuolueita ihmisten ja palvelujen unohtamisesta sekä siitä, että kuntia pakotettaisi väkisin liittymään toisiinsa. Itselleni tuli epätodellinen olo; mielestäni Kiviniemi aivan harhaisesti väittää juuri päinvastaista kuin mitä nyt ollaan tekemässä.

Kukaan ainakaan sosialidemokraateista ei ole missään vaatinut kuntien pakkoliitoksia. Kukaan sosialidemokraateista ei ole puhunut kuntien hallinnon itsetarkoituksen puolesta. Kukaan sosialidemokraateista ei ole ollut vähentämässä demokratiaa. Päinvastoin.

Harhaisuus Kiviniemellä jatkui, kun hän vertasi nykyhallituksen suunnitelmia Neuvostoliiton toimintakulttuuriin ja käyttipä hän sanaa sosialismikin. Neuvoisin ystävällisesti kollega Kiviniemeä (kesk.) perehtymään sekä Neuvostoliiton historiaan että uuden hallituksen hallitusohjelmaan. Yhtäläisyyksiä näistä toki löytyy, mutta ei todellakaan siinä merkityksessä mihin Kiviniemi viittaa.

Ei kommentteja: