sunnuntaina, syyskuuta 11, 2011

Kaikki Puumalan Puolesta

Jo useampaan kertaan on naapurikunnassame Puumalassa mitattu Suomen kesän lämpöennätys. Muutoin myönteiset uutiset pienestä Puumalasta ovat olleet vähän vähissä.

Noin vuosi sitten Puumalan kunnanhallitus teki äänestyspäätöksen siitä, että kunta aloittaa kuntaliitosneuvottelut Mikkelin kanssa. Kaupungissa asiaan suhtauduttiin myönteisesti. Puumalan valtuusto kuitenkin linjasi liitossuunnan toisin; yhden äänen enemmistöllä Puumalan kunnanvaltuusto päätti, että kuntaliitosneuvottelut aloitetaankin Savonlinnan kanssa.

Mutkikkaat vaiheet ovat edenneet nyt siihen pisteeseen, että neuvottelut aloitetaan taas alusta. Savonlinnan rajanaapuri Punkaharju teki männä viikolla päätöksen, että se haluaa käynnistää liitosneuvottelut kaupungin kanssa. Punkaharjun mukaantulo voikin kääntyä puumalalaisille onneksi.

Puumala joutuu/pääsee tekemään uuden päätöksen siitä, jatketaanko neuvotteluja Savonlinnan ja Punkaharjun kanssa vai lopetetaanko ne. Mikäli päätös olisi kielteinen, voisi Puumala käynnistää neuvottelut Mikkelin kanssa. Liittyminen Mikkeliin olisi kuntalaisten etu.

Hallitusohjelman kuntauudistus pohjautuu työssäkäyntialueisiin. Puumala kuuluu Mikkelin työssäkäyntialueeseen, ei Savonlinnan. Ihmisten muukin asioimissuunta on Mikkeli, ei Savonlinna. Mikkelillä ja Puumalalla on maaraja, Savonlinnan kanssa se jouduttaisi tekemään jotenkin keinotekoisesti.

Puumalan kunnalla on jo usean vuoden kokemus yhteistyöstä palveluntuotannossa Mikkelin kanssa ja se on ollut molempien mielestä pelkästään myönteistä. En ymmärrä, miksi juuri Savonlinna olisi Puumalan kunnan päättäjien mielestä se parempi liitoskaupunki. Nyt kannustankin meidän kaupungin virkamiesjohtoa olemaan asiassa aloitteellinen ja ryhtymään Puumalan pelastusoperaatioon ennenkuin on liian myöhäistä. Puumalan asukkaat ansaitsevat puolustajansa.

Ei kommentteja: