keskiviikkona, joulukuuta 20, 2006

Jouluvalmisteluissa

Eilen oli teknisen lautakunnan kokous. Mielenkiintoisin aihe kokouksessa oli selvitys Karkialammen varuskunta-alueen tulevasta käytöstä. Katsaus oli toki hyvin yleisluontoinen ja täsmentyy matkan varrella. Alueelle on hyvät mahdollisuudet tehdä vaikka mitä. Itse haluaisin, että liikuntapuolta pidettäisiin aktiivisesti mukana suunnitelmissa, onhan Kalevankankaan ulkoilu- ja liikunta-alue ihan Karkialammen naapurissa.

Apulaiskaupunginjohtaja Eero Kaitainen oli mukana kokouksessa. Hänen kiitoksiinsa lautakunnan puheenjohtajalle Pertti Oksalle (kok.) oli kaikkien helppo yhtyä. Pera on hoitanut tehtävää hyvin ja lautakunnassa vallitsee hyvä yhteistyön henki. Lautakunnan jäsenet ovat kaikki sitoutuneita ja motivoituneita tähän omaan sektoriinsa. Tässä lautakunnassa on mukava olla.

Muutoin olen saanut selitellä ihmisille sitä, kuinka vielä joulunalusviikolla pidetään niin paljon kokouksia. Itse en olisi asiaa (6 vuoden jälkeenkään) ymmärtänytkään, mutta hallituskaverini Marjukka Tikka (kok.) puki teorian sanoiksi. Nimittäin suurin osa heistä, jotka kokousten ajankohdasta päättävät, ovat miehiä ja miehet tunnetusti hieman vierastavat jouluvalmistelujen tekoa eli heille passaa vallan mainiosti istua jouluviikolla pitkissä kokouksissa ! Minusta tämä Marjukan sanoiksi pukema ajatus voi hyvinkin pitää paikkansa eikä sitä monikaan mies maanantaina kaupunginhallituksessakaan kiistänyt.

Oma joulusiivoukseni on nyt viimeistä silausta vailla, huomenna jatkan vielä urakoimista ennen Etelä-Savon koulutuksen kuntayhtymän kokousta. Olen siinä onnellisessa asemassa, että hyväkuntoinen ja reipas äitini on innokas siivooja ja mielellään auttaa minuakin huushollin putsauksessa, niin tänäänkin.

Äsken olimme virittäytymässä joulun tunnelmiin Mikkelin tuomiokirkossa Päämajakoulun ja Rouhialan koulun joulujuhlassa. Kirkko olikin täynnä ja me ekaluokkalaisten esiintyjien vanhemmat olimme haljeta ylpeydestä. Huomenna alkaa lapsilla kaivattu joululoma ja joulupukin odottaminen. Voi vielä moneen kertaan tulla aika pitkäksi...

Ei kommentteja: