maanantaina, joulukuuta 04, 2006

Vihreitä kuulia ja ajatuksia

Lauantain glögitilaisuus torilla oli menestys! Ihmisiä kävi paikalla älyttömästi ja loistava sää teki päivästä upean. Kävimme keskusteluja pienistä ja isoista asioista. Jälleen kerran huomasin, kuinka mukavia nämä vapaamuotoiset toritilaisuudet ovat.

Iltapäivällä oli Otavan työväenyhdistyksen järjestämät pikkujoulut, johon varustauduimme Onnin kanssa pieni paketti mukanamme. Puuron ja muutaman joululaulun jälkeen pukki vihdoin tulikin ja lapset kihisivät jännityksestä. Loppuillan nautiskelimmekin kotona kynttilöitä poltellen ja Vihreitä kuulia syöden. Sunnuntaina piipahdimme joulukadun avajaisissa Juvalla. Harmi vaan, vettä tuli taivaan täydeltä.

Eilen tuli valtakunnan Vihreiltä mielenkiintoinen avaus. He ovat valmiit julkistamaan esityksensä ns. perustulosta. Tämän päivän Hesarissa asiasta kerrottiin enemmän ja minusta siinä kuviossa vaikuttaa olevan järkeä. Toki myös Vihreät myöntävät, että uudistus vie aikaa ja on syytä toteuttaa porrastaen. Toivon, että tätä pitkään puheena ollutta ajatusta selvitettäisiin perusteellisesti, eikä ammuttaisi muista puolueista heti alas.

Ensimmäisenä vaiheena olisi verotuksen muuttaminen siten, että alle 1000 euron kuukausiansioista ei tarvitsisi veroja maksaa. Tämä olisi mielestäni järkevää ja parantaisi monen väestöryhmän tilannetta. Uudistuksesta hyötyisivät niin pieneläkeläiset, työttömät, lapsiperheet, opiskelijat kuin muutkin pienituloiset. Mielenkiinnolla odotan, kuinka tähän esitykseen tullaan suhtautumaan.

Olen näet huomannut, että muillakin puolueilla saattaa joskus olla hyviä ajatuksia ja niihin pitäisi suhtautua rakentavalla tavalla eikä olla kateellisia ja mustasukkaisia. Liian monta kertaa hyviä ideoita vastustetaan ainoastaan siksi, että sen on esittänyt joku muu kuin oma puolue. Yhteistyö yli puoluerajojen ja yli kuntarajojen on kuitenkin ainut keino saada asioita vietyä eteenpäin.

Ei kommentteja: