keskiviikkona, kesäkuuta 29, 2011

Kersantti Pauliina

Valiokuntapaikat jaettiin eilen. Jatkan sivistysvaliokunnassa varsinaisena jäsenenä ja hallintovaliokunnassa varajäsenenä. Molemmat ovat tällä(kin) kaudella tosi tärkeiden asioiden äärellä.

Sivistystoimen hallitusohjelmaan kirjoitettu osuus on perusopetuksen osalta hyvä. Haasteena tulee olemaan opetustoimen säästöt, joita tullaan hakemaan rakenteista sen vuoksi, että silloin jäljelle jäävät oppilaitokset voivat parantaa opetuksen saatavuutta ja laatua kaikilla tasoillaan. Päällekäisyyksiä sekä ammatillisen- että ammattikorkeakouluverkoston osalta on syytäkin karsia.

Hallintovaliokunta joutuu isojen kysymysten äärelle, kun suuri kuntauudistus käynnistyy. Meidän kantamme kestää hyvin päivänvalon; olemme vahvojen ja toimivien kuntien kannalla. Tärkeintä on, että asukkaat saavat heille kuuluvat palvelut laadukkaina. Kuntauudistus ei suinkaan ole kuntien pakkoliitosoperaatio, niinkuin kepulaiset antavat väärin ymmärtää.

Oman sävynsä hallintovaliokuntaan tuo tietenkin perussuomalainen puheenjohtaja, Halla-aho. Hänen mielenkiintonsa kohteena tuntuu enemmänkin olevan maahanmuutto- ja aseasiat, jotka myös hallintovaliokuntaan kuuluvat. Se, että puheenjohtaja on opposition kansanedustaja, tuo omat vivahteensa valiokunnan työskentelyyn.

Uusi henkilökohtainen aluevaltaus on puolustusvaliokunnan jäsenyys. Hallitusohjelmaan on kirjattu suurimmat leikkaustavoitteet juuri puolustukseen ja siksi valiokunnan työ ei tule olemaan helppoa. Varuskuntien lakkauttamiset ovat välttämättömiä, mutta siviiliuhrien (siviilityöntekijöiden) minimoiminen on tärkeää.

Omalle maakunnalleni puolustusvaliokunnan siivilityöpaikat ovat Mikkelissä tärkeitä, samoin sotilasoittokunnan säilyminen kaupungissa. Varuskuntahan Mkkelistä lakkautettiin jo vuosia sitten.

Entisenä varuskunnan asukkaana ja kovin armeijahenkisen kasvatuksen saaneena,olen tyytyväinen päästessäni perehtymään puolustusvoimien toimintaan tätäkin kautta. Puolustuspoliittinen selonteko tultaneen tekemään heti vaalikauden aluksi ja siitä on hyvä jatkaa puolustusvoimauudistuksen tekemistä.

Uutena valiokuntana aloitan myös sosiaali-ja terveysvaliokunnassa, jossa olen nyt siis varajäsenenä. Varajäsenyys on sikäli hyvä, että vaikka varsinaiseen kokoukseen ei pääsisiskään paikalle, ovat materiaalit ja kaikki informaatio saatavilla myös varoille.

Näillä valiokuntapaikoilla mennään toistaiseksi ja ainakin nyt vaikuttaa siltä, että ei tarvitse töiden vähyyttä harmitella tälläkään vaalikaudella.

Ei kommentteja: