tiistaina, kesäkuuta 21, 2011

Valintoja

Kesäviikot ovat hujahtaneet vauhdilla ja touhua on riittänyt. Onni on ollut jo pari viikkoa kesälomalla ja onpa ehtinyt tehdä jo yhden pienen ulkomaanmatkankin. Äiti sai Lontoon -tuliaisina "rakkaudella valittua" teetä ja sitä on nyt sitten nautiskeltu iltaisin. Muutoin pojan loma jatkuu siellä täällä; huomisesta lähtien Helsingissä.

SDP:n eduskuntaryhmä valitsee tänään puhemiehen. Puheenjohtaja Jutta Urpilainen on jo ilmoittanut, että hänen ehdokkaansa ykköspuhemiehen paikalle on ryhmän nykyinen puheenjohtaja Eero Heinäluoma. Eduskuntaryhmän puheenjohtaja ja kaksi varapuheenjohtajaa. Nämä paikat ovat katkolla aina vuosittain.

Valiokuntien jäsenet ja puheenjohtajat valitaan ensi viikolla, joten sen jälkeen meillä jokaisella on joku paikka, missä toimia. Kansanedustajien paikkojen lisäksi, sosialidemokraatit joutuvat valitsemaan ryhmälleen uuden pääsihteerin nykyisen siirtyessä kesän jälkeen muihin tehtäviin. Ryhmän pääsihteerin tehtävä on vaativa ja sen täytön kanssa ei kannattaisi hötkyillä.

Ei kommentteja: