sunnuntaina, kesäkuuta 26, 2011

Puhemiesvaali

Eduskunta valitsi itselleen myös puhemiehet. Tällä kertaa kaikki valitut todellakin ovat miehiä, mutta ehkäpä se ei menoa haittaa. Puhemiehet Heinäluoman ja Ravin tunnen; ainakin heidän tiedän olevan miehiä paikallaan tässä uudessakin hommassa. Varmasti myös 2. varapuhemies osoittautuu eduskunnan luottamuksen arvoiseksi, jahka nyt pääsemme vauhtiin.

Itse valintaoperaatio tehtiin torstaina. Poikani Onni (12 v.)vietti viime viikolla joitakin päiviä Helsingissä ja oli (pakotettuna) seuraamassa lehterillä puhemiehen valintaa. Jälkikäteen hän tietenkin ihmetteli monia asioita, mm. äänestystuloksen lukemista nimi nimeltä ääneen ja selkeästi miehisenä miehenä, hänen huomionsa oli kiinnittynyt tv:stä tutun ex-ministeri Sinnemäen farkkusortsiasuun.

Onni on joutunut olosuhteiden pakosta "katsomaan" kaikki tv-uutiset ja eduskuntavaalikeskustelut. Hänen mielikuvansa Vihreiden entisestä puheenjohtajasta on siis pelkästään ulkoinen, mutta aika armottoman ehdoton. Ehkä tästäkin syystä hän pongasi 200 edustajan joukosta juuri "suosikkinsa" ja jälkikäteen tätä kovasti ihmetteli.

Puhemiehet pääsevät vihdoin hekin tositoimiin, kun tiistaina ja keskiviikkona käymme maratonkeskustelut sekä hallitusohjelmasta, että ensimmäisestä lisäbudjetista (työllisyysmäärärahat). Tiedossa siis tuntikausien kestävät istunnot satoine puheenvuoroineen.

Ei kommentteja: