lauantaina, toukokuuta 27, 2006

Liikunnan riemua

Menneellä viikolla oli helatorstai. Sen suurempaa merkitystä päivä ei meidänkään perheessä saanut, mitä nyt nautittiin koko perheen voimin arkivapaasta. Keskellä viikkoa oleva pyhäpäivä on luonteeltaan jotenkin ihan erilainen, kuin tavallinen lauantai tai sunnuntai.

Oli mukavaa kun kaupat olivat suljettuina, eikä ihmisiä tai autoja kaupungilla juurikaan näkynyt. Läksimme perheen kanssa reippailemaan Mikkelin Urpolaan. Onnilla (7 v.) oli mukana muutamat jalispallot ja tennismaila palloineen, minulla sauvat.

Hiekkatekokentällä olikin melkoinen meno; PU:n tytöt harjoituksissaan. Törmäsin seuran puheenjohtajaan, ystävääni Anuun ja hänen kanssaan seurasimme hetken aikaa liikunnan riemua kentällä. Ilokseni panin merkille, että "valmentajat" kentällä olivat etupäässä miehiä eli pelaajien isiä, joten ainakin näille miehille tyttöjen liikuntaharrastuksessa mukana oleminen näytti olevan luontaista.

Mikkelissäkin on kymmeniä urheiluseuroja, joissa eri ikäiset lapset saavat harrastaa liikuntaa ohjatusti. Tämä vaatii satojen ellei tuhansien aktiivisten vanhempien talkoopanostusta seuratoimintaan. Onneksi näitä innokkaita ja pyyteettömiä vanhempia on vielä toistaiseksi riittänyt, sillä ilman tätä porukkaa jäisi monen lapsen liikuntaharrastus vain haaveeksi.

Liikuntapaikkoja on Mikkelissä hyvin. Melkein lajia kuin lajia voi harrastaa, eivätkä hinnatkaan ole asiakkaille kohtuuttomia. Kaikista tärkeimipiä ovat mielestäni ne, joita tavallinen kuntalainen voi käyttää maksutta. Näitä ovat juuri kaupungin ylläpitämät kuntopolut, hiihtoladut, tenniskentät, luistelukentät jne. Näiden kunnosta ja saatavuudesta ei voida tinkiä jatkossakaan.

Kierrettyäni Urpolan viitosen, huomioni kiinnittyi kuuteen uuteen rantalentiskenttään Urpolan lammen rannalla. Kentät ilmestyivät paikalleen kait viime kesänä enkä ainakaan minä muista, että niistä olisi hirvittävän kovaa puutetta kärsitty aiemmin. Toivon totisesti, että seuraavat kolme kuukautta ovat aurinkoisia ja että kentillä tungeksii väkeä aamusta iltaan. Muutoin hanke olisi voinut odottaa parempia taloudellisia aikoja.

Ei kommentteja: