tiistaina, toukokuuta 30, 2006

Pullantuoksuinen äiti

Tänään olikin harvinainen ilta; ei ainuttakaan sovittua menoa. Hain Onnin eskarista jo hyvissä ajoin ja poikkesimme kauppaan ostamaan tarpeita pullien paistamista varten. Tätä en (ikävä kyllä) harrasta liian usein ja siksi Onni onkin aina yhtä innoissaan, kun tietää pääsevänsä leipomaan.

Kunnon perheenäidin tavoin tein tietenkin ensin ruuan perheelle ja sitten lastenohjelmien jälkeen aloitimme monivaiheisen urakan. Myönnän syyllistyväni "joskus" hieman arvostelemaan miehiä/poikia siitä, että he eivät kykene suoriutumaan kuin yhdestä asiasta kerrallaan, kun naiset hoitavat sujuvasti useampia tehtäviä samanaikaisesti.

Tulipahan tänään taas todistettua, että ainakin meidän perheessä tämä (naisen kohdalla) pitää paikkansa. Kaiken taikinanväännön ohessa vastailin sähköpostiin ja puhelimeen, järjestin huomista Kangasniemen kokousta varten itselleni kyydin, pesin pyykkiä, tyhjensin tiskikonetta ja vaihdoin tekstiviestejä useammankin ystävän kanssa ja aina sillä välin kun pullat olivat uunissa, luin lapselle Harry Potteria. Tällaista ajankäytön maksimointia se meillä tämän päivän kiireisillä äideillä tahtoo olla.

Illan saldoon olen oikein tyytyväinen; monta pellillistä korvapuusteja ja lapselle hyvä mieli äidin kanssa puuhastelusta. Tehokkaalla toiminnalla sain samalla monta asiaakin hoidettua. Kylmän maitolasin ja uunituoreiden pullien nauttimisen jälkeen oli poikakin tyytyväisenä valmis nukkumaan.

Ei kommentteja: