keskiviikkona, toukokuuta 10, 2006

Torikahvilla

Viime lauantaina olin taas Mikkelin torilla kuntalaisten kanssa kahvittelemassa. Sitä kylläkin teen torin torikahviloissa näin aurinkoisina päivinä muutoinkin, mutta pari kertaa vuodessa järjestämistäni omista kahvitilaisuuksista on tullut varsin suosittuja. Aurinkoinen ja lämmin sää houkutteli paikalle 520 kahvittelijaa.

Asiat, joista ihmiset halusivat kanssani jutella olivat moninaisia. Ehkä eniten kuitenkin keskustelimme kaupungin tavasta hoitaa terveyspalveluita. Ensineuvon toimintaan tyytymättömiä oli paljon. Samankaltaista viestiä on toki kuulunut pitkin matkaa ja olen itsekin yrittänyt olla kärsivällinen ja odottaa, että toiminta alkaisi parantua. Mielestäni emme kuitenkaan voi enää vain odotella.

Kaupunki kuitenkin maksaa suuret summat siitä, että kuntalaiset saisivat tarvitsemansa terveyspalvelun ja jos näin ei tapahdu, on kaikkien etu, että mietimme uusia toimintatapoja. Muualta maasta on saatavissa neuvoa siitä, kuinka palvelut voidaan järjestää paitsi toimiviksi niin myös tehokkaiksi.

Tilaisuus oli onnistunut ja sainkin taas itselleni hyvän mielen, sillä tämänkaltaiset tapaamiset ihmisten kanssa ovat tämän "poliittisen vaikuttamisen" parasta ja tärkeintä antia. Huomasin taas, kuinka nautin siitä, että saan jutella ihmisten kanssa heille ja minulle tärkeistä asioista. Sitähän poliittinen päätöksenteko on (tai ainakin tulisi olla), että me ns. päättäjät emme yritä yksin järkeillä asioita, vaan otamme myös kuntalaisten mielipiteet, kokemukset ja ajatukset huomioon ja pidämme ne mielessä myös päätöksentekotilanteessa.

Aurinkoisin ajatuksin tänäänkin,

Pauliina.

Ei kommentteja: