keskiviikkona, toukokuuta 31, 2006

Maakuntavaltuuston kokous

Tänään oli Etelä-Savon maakuntavaltuuston kokous. Valtuusto kokoontuu noin kaksi kertaa vuodessa ja tällä kertaa kokouspaikaksi oli valittu Kangasniemi. Läsnä oli noin 60 maakuntavaltuutettua.

Tärkeimpinä asioina kokouksessa "käsiteltiin" maakuntaohjelman 2007 -2010 luonnos, maakuntakaavan tilannekatsaus sekä Itä-Suomea koskevien EU-rahojen kohtaloa. Asioita käsiteltiin enemmän poliittisissa ryhmissä virkamiesten alustusten jälkeen, varsinaisessa salissa suurimman ajan veivät ryhmien puheenvuorot. Vasta valmistelussa oleviin asioihin otettiin kantaa lähinnä toivomustasolla.

Itse olen maakuntavaltuustossa toista kautta ja varsinainen asioihin vaikuttamisen kanava on minulle jäänyt epäselväksi. Toki on tärkeää, että pari kertaa vuodessa maakunnan päättäjät kokoontuvat yhteen vakuuttelemaan toinen toisiaan ja samalla luomaan uskoa myös itselle. Haluaisinkin jotenkin asioista vähän konkreettisempia ja sellaisia, että asetettuja tavoitteita kohti mentäisiin oikeasti ja todellisin keinoin. Nyt harmittavan moni asia on jäänyt pelkäksi julkilausumaksi. Tähän samaan kiinnitti huomiota myös tarkastuslautakunta.

Ainakin omassa ryhmässäni kuitenkin todettiin, että tärkeiden asioiden äärellä ollaan ja olisi hyvä joskus saada rauhassa ajan kanssa kuulla esittelyjä ja käydä keskusteluja eri puolilta maakuntaa olevien kanssa. Ainoastaan tutustumalla toisiimme ja toistemme mielipiteisiin voimme saada maakuntaa yhtenäistettyä.

Ei kommentteja: