tiistaina, kesäkuuta 06, 2006

Kesämeininkiä

Viime päivät olen saanut viettää pääasiassa peiton alla. Inhottava kesäflunssa iski jo viime viikolla, mutta "tärkeiden" menojen vuoksi en ehtinyt sairastaa ennenkuin viikonloppuna. Vieläkin tuntuu olo kovin räkäiseltä.

Perjantaina pidimme Mikkelin Ammattikorkeakouluyhtymän hallituksen kokousta Pieksämäellä. Tutustuimme metsäalan opetusta antavaan Nikkarilaan ja lisäksi teimme visiitin valmistumassa olevaan teknologiataloon, Raamattutaloon Pieksämäellä.

Nikkarilassa on annettu metsäalan opetusta jo yli 100 vuotta ja opiskeluympäristö oli ulkoisilta puitteiltaan mitä ihanin. Saimme kuulla esittelyn koulun toiminnasta ja ainakin minut kuulemani vakuutti siitä, että etelä-savolaisella metsäopetuksella tulee olemaan jatkossakin paikkansa juuri Nikkarilassa. Jo tällä hetkellä AMK tekee yhteistyötä paikallisen ammattiopiston PASO:n kanssa käyttäen mm. yhteisiä tiloja ja opettajia sekä toteuttavat kursseja toisiaan tukevalla tavalla.

Entinen Raamattutalo Pieksämäen torin laidalla on nyt saamassa upean uuden muodon. Muutamia uusia "asukkaita" sinne on jo muuttanut ja loputkin tilat on lähes varattu. Myös AMK:lle on uusia tiloja talosta varattu. Talossa tuntui olevan "eteenpäin menon meininkiä" ja se jos mikä piristää koko muutakin tienoota.

Onnin eskarivuosi päättyi ja nyt on viimeinen kesä ennen koulu-uraa. Aloitimmekin loman perinteisesti jalkapallokoulussa. Viime vuonna olimme Mikin järjestämässä koulussa ja tänä vuonna kokeilemme MP:n antia. Ensimmäinen päivä eilen sujui kaikin puolin mukavasti; meillä molemmilla oli paikalla paljon tuttuja, joten aika katsomossakin meni rattoisasti. Sovimmekin äitien kanssa jo vähän vuorottelua, että toisten istuessa kentän laidalla aina joku voi käväistä ostoksilla tai torikahvilla. Tänään on minun "vapaani" vuoro; Etelä-Savon koulutuksen kuntayhtymän hallituksen kokous alkaa klo 10.00, joten Onnin pelatessa fudista, istun minä seuraavassa korttelissa kokouksessa.

Ei kommentteja: