maanantaina, kesäkuuta 26, 2006

Toverit yksimielisinä

Tämän aamun Länsi-Savossa oli kollegojeni (kaupunginvaltuutettujen) Arton ja Hannun allekirjoittama yleisönosastokirjoitus omaishoidon järjestämisestä. Oli oikein mukava huomata, että jutun kirjoittaja oli lukenut oman kirjoitukseni samasta aiheesta ja oli jopa samaa mieltä kanssani siitä, että lakia ei olla kuntatasolla pystytty toteuttamaan.

Tuntuukin tosi hyvältä se, että sekä kaupunginhallituksen puheenjohtaja (Arto) että sosiaali- ja terveyslautakunnan puheenjohtaja (Hannu) ovat asiassa aktivoituneet. Nyt varmasti saamme myös omassa kunnassamme omaishoitajien aseman korjattua!

Tänään olisi mahdollisuus olla valtuustosalissa kuulemassa selvitystä Tieliikelaitoksen ja Mikkelin kaupungin yhteistyökuvioista. Asiaa on selvitelty pitkään ja nyt on aika kuulla johtopäätöksiä. Kaupungin henkilöstössä ollaan liikelaitoksen perustamiseen suhtauduttu erittäin kriittisesti ja se on ilman muuta ymmärrettävää. Jokainen pelkää oman työpaikkansa puolesta. On kuitenkin tärkeää saada perusteltua tietoa ja vasta sitten tehdään päätökset suuntaan tai toiseen.

Itse joudun harmikseni jättämään infotilaisuuden tänään väliin; olemme Jarin kanssa lähdössä muutaman päivän retkelle kohti Tallinnaa ja Pärnua. Minusta maisemanvaihto on aina mukavaa; miehelleni tuli kyllä suru puseroon kun hänelle eilen selvisi, että suosikkijoukkueensa Italia pelaa tänään tärkeän ottelunsa. Lohdutin häntä kertomalla, että ehkäpä Virostakin löytyy joku savuinen ja hämyinen kuppila, jossa pelin voi katsoa...

Onni lähtee tänään päiväkodin järjestämälle leirille Heimariin. Leiri kestää neljä päivää ja luvassa on kaikenlaista mukavaa kavereitten kanssa. Tilanne on outo, onhan tämä ensimmäinen kerta kun poika on noin monta yötä poissa kotoa ja jossakin muualla kuin isovanhempien luona. Luulen kylläkin, että tässä tapauksessa äitiä jännittää enemmän kuin poikaa.

Ei kommentteja: