torstaina, kesäkuuta 29, 2006

Hyviä uutisia!

Pari päivää reissussa ja tuntuu siltä kuin ei tietäisi maailman menosta mitään. Sehän kait se loman tarkoitus parhaimillaan onkin. Tallinna ja Pärnu olivat siis paikoillaan ja kolme päivää matkalla vierähti mukavasti. Kotona onneksi oli odottamassa pino lehtiä, joita olen nyt tämän päivän aikana lueskellut.

Parhaimpana uutisena on tietenkin ratkaisu kuntauudistuksesta. Mielestäni on tärkeintä, että asiassa on vihdoin päästy johonkin, vaikkakin lopputulos taitaa olla vähän vaisu. Se, että uudistuksen puitelaki oli kovan työn ja tuskan takana osoittaa tietysti sitä, että asia koetaan kaikissa puolueissa äärimmäisen tärkeänä. Nyt jäämme mielenkiinnolla odottamaan johtaako saavutettu kompromissiratkaisu joihinkin konkreettisiin tuloksiin.

Toinen miellyttävä uutinen koskee kauppaketjujen investointihankkeita Itä-Suomessa. Niin Kuopiossa kuin Mikkelissäkin ovat isot päivittäistavaraketjut julkistaneet kymmenien miljoonien eurojen investointisuunnitelmansa toteutettaviksi lähivuosien aikana. Käytännössä se tulee poikimaan myös pienempien yritysten halua säilyttää asemansa ja sitä kautta lisää myös näiden investointitarvetta. Parhaimpana puolena tässä tietenkin tulee olemaan satojen uusien palvelualan työpaikkojen syntyminen Itä-Suomeen. Ainoastaan työpaikkojen määrän lisääntymisen kautta pystymme turvaamaan elinvoimaiset asuinolosuhteet näillä leveyksillä.

Onnin kesäleiri oli sujunut hyvin. Maltoin olla soittamatta Heimariin (yhden viestin tosin Kirstille laitoin) ja tänään oli iloisen jälleennäkemisen aika. Päivät olivat leiriläisillä olleet touhua täynnä ja iltaisin oli vähän äitiäkin ikävöity...Tänään on purettu ja pesty reissuvaatteita ja huomenna suuntaamme Naisvuorelle Hulivilikarnevaaleihin!

Ei kommentteja: