sunnuntaina, kesäkuuta 18, 2006

Dynaaminen Mikkeli

Vihdoinkin alkaa kaupungissa tapahtua. Monta vuotta tehty sitkeä työ kaupungin keskustan kehittämiseksi ja sen vetovoiman kasvattamiseksi on nyt tuottanut hedelmää. Ensimmäisenä uusista suunnitelmistaan konkreettisine aikatauluineen ehti kertomaan Anttilan tavaratalo, joka ilmoitti avaavansa Mikkelissä syksyllä 2007. Muistan kuulleeni jo 1980-luvulla huhuja siitä, että Anttila on tulossa Mikkeliin, kunhan löytää sopivan (tarpeeksi hyvän) liikepaikan. Nyt tavarataloketju on arvioinut toimintaedellytykset sellaisiksi, että myymälän avaaminen Mikkelissä on järkevää.

Tämä avaus on lähtölaukaus myös muille yrittäjille. Suunnitelmat niin Sokoksen korttelissa kuin ns. viitoskorttelissakin ovat pitkällä, nyt vain on päästävä vauhdikkaasti eteenpäin. Kaupungin keskustan vetovoimatekijöitä on tutkittu ja selvitetty ja selkeiden johtopäätösten jälkeen on tiedossa, kuinka kannattaa edetä.

Tärkeimpänä ratkaistavana asiana yrittäjät ovat pitäneet keskitetyn pysäköintilaitoksen rakentamista. He näkevät liiketoiminnan kasvattamisen elinehtona sen, että pysäköintipaikkoja rakennetaan tarpeeksi ja keskitetysti niin, että paikat palvelevat kaikkia keskustan liikkeitä yhtä hyvin. Tässä on ykkösvaihtoehdoksi noussut parkkipaikkojen rakentaminen torin alle.

Se, että ns. toriparkkiyhtiö on saatu perustettua, on vahva viesti liike-elämälle. Kaupan toimintaedellytyksiä halutaan yhdessä kehittää ja luoda mahdollisimman hyvät puitteet uusien yritysten (työpaikkojen) saamiseksi keskustan kauppakortteleihin. On kuitenkin selvää, että juuri palveluala tulee tällä seudulla olemaan se toimiala, joka uusia työpaikkoja eniten tuo.

Mikkelin kaupungin tehtävänä on maanomistajana ja kaavoittajana toimia niin, että ne tahot, joilla on valmiuksia investoida kaupunkimme kehittämiseksi voivat kaupungin kanssa yhteistyössä suunnitelmansa ripeästi toteuttaa. Tämän hetkinen ilmapiiri kaupungissamme tuntuu tätä suosivan ja se on nähty myös päätöksentekoelimissämme. Niin virkamiehet kuin päättäjätkin tuntuvat olevan innostuneita siitä vauhdista ja päämäärätietoisuudesta, millä asioita nyt eteenpäin viedään. Myhäilevä Mikkeli on jäämässä historiaksi, nyt voidaan jo puhua Dynaamisesta Mikkelistä.

Ei kommentteja: