torstaina, kesäkuuta 22, 2006

Paras kupru

Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Vuosikymmenen suurimmasta kunta-alaa koskevasta uudistuksesta on käytetty sen valmisteluvaiheessa montaa nimitystä. On puhuttu myönteiseen ja toiveikkaaseen sävyyn PARAS- hankkeesta ja pessimistisemmät ovat ottaneet käyttöönsä KUPRU:n. Muutaman muunkin nimen olen kuullut, mutta ne eivät ehkä ole kirjoituskelpoisia...

Yhtä kaikki, vuosi sitten keväällä alkanut tohina kuntarakenteen uudistamiseksi on päätymässä mahalaskuun. Hirvittävä määrä seminaareita pidetty, työryhmiä perustettu ja lausuntoja annettu eri kokoonpanoissa ja nyt elämme pelonsekaisissa tunnelmissa; mitähän lopulliseen puitelakiin onkaan saatu kirjattua. Tämänhetkisen tiedon valossa vaikuttaa kuitenkin siltä, että ei kovin suuriin muutoksiin tarvitse varautua.

Puitelaki piti julkistaa jo ennen juhannusta, mutta osapuolet ovat asioista vieläkin varsin erimielisen oloisia, joten voi olla, että sanonta "paljon melua tyhjästä" pitää tässäkin paikkansa. Meillä Mikkelin seudulla ollaan kuitenkin koko ajan ymmärretty se, että on turha jäädä odottelemaan hankkeen ja mietinnön valmistumista, vaan olemme koko ajan menneet suunnitelmiemme mukaan erilaisissa seudullisissa hankkeissa.

Toivoa toki sopii, että jonkinlainen kompromissi saataisiin ensi viikolla aikaiseksi ja kuntakentälle saataisi palautettua normaali työrauha ilman pelkoa siitä, mitä määräyksiä kenties ylhäältäpäin on tulossa. On kuitenkin selvää, että maamme eri osissa eletään erilaisissa olosuhteissa, jolloin samanlaista konseptia ei voi joka paikkaan viedä.

Paula, Liina, Pauliina lukee tänään kalenterissa, joten olenkin saanut vastaanottaa tekstiviestionnitteluja pitkin päivää. Ensimmäinen toki tulikin jo hyvissä ajoin maanantaina, jolloin ystäväni Ilona hoiti velvollisuuden pois päiväjärjestyksestä (terkut Illille!). Siinä mielessä on hauskaa, kun nimipäivä sattuu näin juhannuksen liepeille, niin ihmiset ovat aina hyväntuulisia ja onnitteluja satelee!

Nyt on valmistelut tehty ja huomenaamulla suuntaamme rauhalliseen juhannuksenviettoon Vatilaan. Ohjelmassa saunomista, grillaamista ja kenties tuleen tuijottelua. Häiritsevänä tekijänä ainoastaan hyttyset ja "muutamat" jalkapallopelit TV:stä.

Ei kommentteja: