torstaina, marraskuuta 29, 2007

Kemikaali-Ali

Kemikaali-Ali tuli mieleen eilen, kun täysistunto käsitteli EU:n kemikaaliviraston sijoittumista Suomeen. Kaikki olivat yhtä mieltä siitä, että hyvä juttu kun virasto Suomeen saatiin, mutta sitten muuten asian suhteen oltiin hyvin KRIITTISIÄ.

Sanaa kriittinen viljeltiin joka puheenvuorossa ja sillä koetettiin saada hyväksyttäväksi tuleva asia jotenkin vähän siedettävämmäksi. Perusidea hallituksen esityksessä on siis se, että tämän EU-viraston henkilökunta tulee saamaan sellaisia verotuksellisia etuuksia, joita tavan suomalaiset eivät ikinä voi kuvitella saavansakaan. Ristiriitainen tilanne.

Omassa puheenvuorossani käsittelin asiaa nimenomaan yhteiskunnan eriarvoistumisen näkökulmasta. Nyt jos aloitamme tällaisen tien, se voi olla perusteluna jatkossa muiden toimialojen tai muiden virastojen työntekijöiden veroetuuksiin. Ei lupaa hyvää.

Paikallinen lehti Länsi-Savokin oli tänään asiasta kirjoittanut. Kirjoitus sinänsä oli aivan oikean suuntainen ja piti sisällään monta oikeaa puheenvuorolainausta. Huvittuneena panin vaan merkille jutussa olevan kuvan; kansanedustaja Saarela eduskunnan täysistunnossa. Kuva oli tietenkin oikein hyvä, mutta enpähän ymmärrä, miten se liittyi kemikaalivirastoon tai siitä käytyyn keskusteluun...

Muutoinkin eduskunnan käytävillä on kohistu kollega Saarelan elämään liittyvistä tapahtumista. Minultakin asiasta kysyttiin, mutta onneksin ymmärsin olla kommentoimatta toisten ihmisten asioita. Jotenkin toivoisin, että muutkin valitsisivat saman linjan. Jokaisella riittää varmasti puhumista ja miettimistä omissa asioissaan. Myös Linnan juhlat tuntuvat lehdistöä kovasti kiinnostavan.

Sehän on ihan ymmärrettävää, niin minuakin on aina aikaisempina vuosina tapahtuma kovasti kiinnostanut. Nyt tuntuu vaan niin hektiseltä tämä elo, että en ole vielä ehtinyt asiaa kovasti miettimään. Ehkäpä se torstai-aamuna sitten tajuntaan jysähtää oikein kunnolla ja varmasti juhlamieli päivän mittaan nousee huippuunsa.

Tänään on vielä ohjelmassa ryhmäkokous klo 14-16 ja sen jälkeen kyselytunti ja täysistunto. Ilta näyttää tänään lupaavan pitkältä ja se on pelkästään hyvä. Joulukorttien kirjoittelu on hyvällä mallilla ja saan urakan loppuun tänä iltana. Pikkuhiljaa alkaa siis joulun valmistelukin hiipiä mieleen. Onnin joulukalenteri on huomenna muistettava etsiä jostakin...

Ei kommentteja: