maanantaina, marraskuuta 12, 2007

Yksinkertaista

Perjantaina ilmapiiri eduskuntatalossa muuttui aivan käsinkosketaltavasti. Aikataulut päivän suhteen muuttuivat ja kokouksia eri kokoonpanoilla järjesteltiin ympäri taloa. Aiheena tietenkin ns. pakkolaki. Oma ryhmämme kokoontui istunnon tauolla 13.30 ja samanaikaisesti aloittivat valiokunnat lain käsittelyä. Istunto jatkui vielä klo 16 jälkeen, jolloin käytiin kiihtynyttä keskustelua salissa.

Osa edustajista joutui jäämään Helsinkiin tekemään valiokunnissa työtään, me muut pääsimme viikonlopun viettoon. Saimme kuitenkin kehotuksen olla valppaina, sillä ryhmäkokous tulee vielä pitää ennen ylimääräistä maanantain istuntoa.

Lauantai-aamuna olin vierailemassa Etelä-Savon SAK:n aluetoimikunnan tilaisuudessa Anttolanhovissa. Vilkasta keskustelua alustukseni pohjalta käytiinkin ja aiheista ei tuntunut olevan pulaa. Kaiken kaikkiaan hyvä tapahtuma.

Onni lähti hyvissä ajoin jo lauantaina isänpäivän viettoon, joten teatteri-ilta oli omassa ohjelmassani mahdollinen. Mikkelin teatterin Made in Finland oli mielentilaani oikein sopiva; hauskaa irvailua suomalaisten heimojen kustannuksella. Musiikkipainotteinen näytelmä on oikein suositeltava kaikille pikkujouluseurueille.

Isänpäivä oli monellakin tavalla poikkeuksellinen. Onneksi poika oli viettämässä "laatuaikaa" oman isänsä kanssa ja tiesin hänen olevan hyvällä mielellä, niin pystyin rauhassa ikävöimään omaa isääni. Hankala päivä.

Illalla lähdin Hirvensalmen työväenyhdistyksen kokoukseen. Paikalla oli pieni, mutta virkeä porukka. Kunnantalon viihtyisällä saunaosastolla puhuttiin ajankohtaisista asioista ja ainakin näillä hirvensalmelaisilla tuntuu olevan uskoa tulevaisuuteen. Vaikeista taloudellisista ajoista huolimatta kunnassa tapahtuu myönteisiä asioita ja kuntaa jaksetaan kehittää.

Tänään on aikainen lähtö Helsinkiin. Ryhmäkokous alkaa jo yhdeksältä eli yritän ehtiä kuuden bussiin. Kello 14 alkaa istunto, jossa pakkolakia käsitellään ensimmäisen kerran. Sähköpostit ovat täynnä hoitajien todella vihaisia ja järkyttyneitä viestejä. Toivottavasti nämä viestit on laitettu myös hallituspuolueiden edustajille, sillä heillä tuntuu olevan aukko ymmärryksessä tällä kohtaa.

Asia on äärimmäisen vaikea, mutta vielä mahdollista ratkaista. Hallitus voisi joustaa ja kansakunnan edun nimissä osoittaa rahaa kunnille hoitajien palkkojen maksua varten. Aivan kuten ennen vaaleja oli luvannutkin. Yksinkertaista siis.

Ei kommentteja: