maanantaina, marraskuuta 05, 2007

Virkeä viikko

Kylläpä oli mukava tauko eduskuntatyöstä. Nyt tuntuu taas siltä, kuin virkeyttä ja voimia olisi moninkertainen määrä. Sitä tarvitaankin, sillä eilen keräilin papereita, lueskelin posteja ja päivitin kalenteria ja huomasin, että alkava viikko on aikamoista menoa!

Tänään on vuoroni olla maakuntaradiossa (10.30) ja päivän mittaan on sovittuja tapaamisia useita. Kaupunginhallitus kokoontuu jo puoliltapäivin, mutta tällä kertaa varamieheni Paavo Barck menee sijastani. Muutoinkin on hyvä, että varamiesjärjestelmä toimii, sillä mitä useammalle asioiden tila tulee selväksi, sitä paremmin päätöksenteko valtuustotasolla onnistuu.

Meillä on Paavon kanssa ollut tapana puhua kaupunginhallituksen käsittelyyn tulevista asioista ihan viikoittain, huolimatta siitä, kumpi kokoukseen osallistuu. On parempi olla kokouksessa, kun asioista on etukäteen jonkun kanssa saanut puhua. Joidenkin puolueiden tapana on kutsua säännöllisesti kaupunginhallitusryhmän kokoukseen myös varahenkilöt juuri siitä syystä, että useamman ihmisen panostus asioihin koetaan tärkeänä.

Illalla kokoontuvat SDP:n Mikkelin alueen toimijat. Samanlainen tilaisuus pidettiin pari viikkoa sittsen Pieksämäellä ja nyt on siis Mikkelin vuoro. Aiheena puolueen järjestötoiminnan kehittäminen ja varmasti puolueen tilannetta sivutaan muutoinkin. Viikonloppuna oli ollut koolla joku porukka Hämeenlinnassa, joka oli samoja asioita pohdiskellut. Onkin mielenkiintoista huomenna töissä kuulla, keitä mukana on ollut ja mitä uutta on saatu viriteltyä.

Järjestötoiminnassa on haastetta meille kaikille. Eilen olin kutsuttuna Otavan Työväenyhdistyksen kokoukseen. Pienellä porukalla käytiin keskustelua samoista aiheista. Ongelmat on tiedostettu niin pienissä kuin suurissakin yhdistyksissä.

Lauantain Halloween-bileet meni hyvin. Talo oli täynnä toinen toistaan hurjemman näköisiä poikia ja kivaa näillä tuntui olevan. Vierailu hautausmaalla iltamyöhään oli vaikuttava kokemus. Koko tienoo oli kynttilöiden valaisema. Upea näky.

Ei kommentteja: