keskiviikkona, marraskuuta 07, 2007

Vauhdikkaita käänteitä

Eilen oli jälleen vauhdikkaita käänteitä sisältävä päivä. Aamujunalta kovaa vauhtia ympäristövaliokuntaan, jonka jälkeen hallintovaliokuntaan, ylimääräiseen ryhmäkokoukseen, täysistuntoon jne. Illalla olikin mukava rauhoittua kämpillä.

Keskustelu kävi eilen jälleen kuumana hoitajakysymyksen ympärillä. Tilanne on muuttumassa koko ajan vakavemmaksi ja ihmiset alkavat hätääntyä omansa ja omaistensa terveyden puolesta. Syytä onkin.

Nyt puheet siitä, että nopeasti laadittaisiin laki, jolla irtisnoutuneet hoitajat "pakotettaisiin" töihin kuulostaa tosi oudolta. Asiaa selvitellään nyt monella taholla ja tähänkin vaihtoehtoon on ilmeisesti syytä varautua. Kompromissin ja sovun etsiminen on kuitenkin ensisijainen menettelytapa. Kummastuttaa nyt se, että näin vaikeassa tilanteessa ei hallituksen suunnalta olla valmiita tulemaan vastaan. Kysymys on kuitenkin ainoastaan rahasta!

Tänään on vähintäänkin yhtä touhukas päivä kuin eilen. Maakunnasta on tulossa monenlaista delegaatiota kello 12 lähtien ja vieraita täytyy ehtiä tapaamaan kokousten ja muiden hommien välissä.

Kolmelta alkaa täysistunto, jossa pääministeri antaa ilmoituksen ilmastonmuutosta koskevan kansainvälisen sopimusprosessin etenemisestä. Haluan olla salissa tätä keskustelua seuraamassa, joten vierasryhmät 15 jälkeen "joutuvat tyytymään" muiden eteläsavolaisten edustajien seuraan. Toisena isona asiana täysistunnossa on valtioneuvoston selonteko Suomen osallistumisesta Afganistanin ISAF-operaatioon.

Ei kommentteja: