lauantaina, marraskuuta 03, 2007

Lomaviikko lopuillaan

Eduskunnan istuntovapaa viikko alkaa olla ohi. Suunnitelmien mukaisesti vietin kaksi kokonaista päivää vapaata. Teki hyvää tehdä pitkiä kävelylenkkejä ja suorittaa loppuun eräs mahdottomalta tuntunut tehtävä. Yksi vaihe elämässä on lopullisesti jäänyt taakse!

Mukavaa viikolla oli myös se, että pystyin joka aamu saattamaan Onnin kouluun ja menemään häntä iltapäivällä vastaan. Vielä tokaluokkaiselle äidin seura kelpaa. Ei mene pitkään, niin äiti pidetään mieluummin vähän kauempana.

Eilen olin aamupäivällä maakunnallista koulutusta käsittelevässä seminaarissa. Aikamoisia visioita olisi mahdollista toteuttaa, mutta askeleet varsinaisiin järkeviin ratkaisuihin voivat olla pitkät. Ikiaikainen jännite Savonlinnan ja Mikkelin välillä paljastuu nyt myös koulutuspoliittisissa kysymyksissä.

Iltapäivällä olin seminaarissa, jossa aiheena oli mielenterveys- ja päihdetyö nimenomaan ikäihmisten näkökulmasta. Ns. MIEPÄ- hanke on ollut valmistelussa pitkään ja on poikinut monia hyviä näkökulmia siihen, kuinka näitä alati kasvavia ongelmia tulisi lähteä ratkaisemaan. MIEPÄ-hankkeelle on ladattu paljon toiveita ja odotuksia, jatkossa täytyisi vaan pystyä tekemään myös päätöksiä.

Pienet pojat ovat innoissaan suunnitelleet tälle päivälle Halloween-bileitä. Itse en tietenkään niin hirveän innoissani ole koko Halloween-hapatuksesta, mutta juhlia on toki aina mukava järjestää. Tänään vietettävä pyhäinpäivä on muutoin tietenkin vähän synkkä ja ikäväntunteita herättävä, joten ehkä kurpitsajuhla tekee minullekin ihan hyvää:)

Ei kommentteja: