perjantaina, joulukuuta 17, 2010

Budjettiäänestyksiä

Eduskunnan syksy alkaa olla lopuillaan. Koko viikon kestäneet budjettikeskustelut jatkuvat tänään vielä tovin ja sitten tehdään viimeiset äänestykset ensi vuoden tulo-ja menoarviosta. Meillä demareilla oli rakennettuna maltillinen ja järkevä vaihtoehtobudjetti, jonka mukaan olemme tehneet toisenlaisia esityksiä hallituksen budjettiin. Turhaan.

Hallituspuolueiden kansanedustajien voimin on ensi vuoden budjetti silausta vaille valmis hyväksyttäväksi piiruakaan muuttamatta. Poliittinen järjestelmämme toimii niin, että vuorollaan puolueet saavat nauttia sekä hallitusvastuusta että tästä kivisestä oppositiotaipaleesta.

Oma esitykseni Savonlinnan OKL:n rahoituksen turvaamiseksi ensi vuoden osalta sai koko ryhmämme tuen,mutta maakunnan kollegat äänestivät sitä vastaan. Tiedän toki sen, kuinka tärkeää hallituspuolueille on rivien pitäminen suorina, mutta silloin kun kyse on oman maakunnan kohtalonkysymyksistä, etusijan pitäisi olla selvillä.

Tämän illan äänestysten jälkeen jäämme ns. joulutauolle ja palaamme takaisin tänne tammikuun 11. päivä. Oma kalenterini on vielä ensi viikon torstaihin asti täynnä niin maakuntahallitusta, ammattikorkeakoulua kuin kaupunginvaltuustoakin, mutta sen jälkeen jään joululomalle.

Ei kommentteja: