keskiviikkona, toukokuuta 18, 2011

Hallitusohjelma

Hllitusneuvottelut odottavat yhä käynnistymistään. On hyvä, että sosialidemokraattien esitys Vasemmistoliiton saamisesta mukaan neuvotteluihin on otettu rakentavasti vastaan.

Tilanne, jossa nyt olemme muistuttaa kovin sitä edellisen syvän laman jälkeistä tilannetta, jolloin (sosilidemokraattien johdolla tosin) tehtiin laajapohjainen hallitus tarkoituksena saada Suomi ylös vaikeasta tilanteesta. Siinä myös onnistuttiin.

Meidän eduskuntaryhmä käsitteli eilisessä kokouksessaan omia hallitusohjelmatavoitteitamme, joiden pohjalta sitten suvotteluja ohjlemasta lähdetään käymään. Ei mikään salaisuus ole se, että meidän tavoiteissamme kirjataan voimakkaasti yliopistojen nykyisten toimipaikkojen säilyttäminen (Savonlinnan OKL). Tämän lupasi ainoana puolueen puheeenjohtajista SDP:n Jutta Urpilainen jo viime kesänä.

Hallitusohjelma on siis se, jonka perusteella sitten seuraavat neljä vuotta tullaan etenemään. Siksi on tärkeää, että siihen tulee tarkasti kirjattua kaikki ne asiat, joita kukin puolue haluaa hallitukaudellaan toteuttaa.

Puheet siitä, että ainoastaan Kokoomuksella olisi tavoitteet jo valmiina, ovat porvarilehtien propagandaa (tarkoitusta en kylläkään hoksaa)sillä ainakin SDP:llä ovat erilaiset työryhmät istuneet jo pitkin talvea ja porukat tekevät monella eri tasolla työtä hallitusohjelmatavoitteiden kirjaamiseksi. Varsinainen ohjelma on tietenkin kompromissien lopputulos, mutta muutamista asioista on SDP:nkin syytä pitää tiukasti kiinni.

Ei kommentteja: