maanantaina, toukokuuta 16, 2011

Kiukuttelua ja mököttämistä?

SDP:n eduskuntaryhmä päätti viime perjantaina kokouksessaan, että hallitustunnustelija Kataisen suunnitelma tulevaksi hallituspohjaksi vaatii hetken pohdintaa. Tämä harkinta on käännetty mediassa kiukutteluksi ja mököttämiseksi.

Siitähän ei tietenkään ole kysymys. Olemme nimittäin nyt tilanteessa, jossa maa ajelehtii ilman hallitusta ja suuret ratkaisut niin työttömyysturvan kuin vanhustenhuollonkin osalta odottavat tekijäänsä ja tulevan hallituksen kokoonpano ei voi olla mikään ilmoitusluontoinen asia. Siksi on perusteltua sitä myös yön yli miettiä.

Ei ollut mikään yllätys, että vihreät ja kristillisdemokraatit ovat valmiita hallitukseen. Vihreiden asettamat "ehdot" ovat juuri niitä samoja, joita me olemme ennen vaalejakin omassa ohjelmassamme korostaneet. Kristillisdemokraattienkin hallituskiima sen sijaan on tuttu näky menneiltä vuosikymmeniltä.

Mikäli asia olisi omissa käsissäni, antaisin Vihreiden nyt roikkua kettingeissä ihan rauhassa esim. katajissa seuraavat neljä vuotta. En näet ole ollenkaan varma, kannattaako noin häilyväistä sakkia jälleen kerran ottaa mukaan hallitukseen ainostaan siksi, että porvaririntama siitä saisi vahvistusta. Ja toisaalta, kyllähän kansa näytti myös Vihreille ja sen harjoittamalle politiikalle vaaleissa ovea eli ei heidän paikkansa senkään vuoksi ole hallituksessa.

Eduskuntaryhmämme kokoontuu taas tänään pähkäilemään tilannetta. On ollut ilo olla mukana ryhmässä, jossa jokaisen mielipide otetaan aidosti huomioon ja keskustelu on avointa. Johtopäätökset tehdään ryhmän jäsenten mielipiteiden pohjalta kaikkia kunnioittaen eikä niitä ole etukäteen sovittu missään porukassa. Toisenlaisissakin sd-ryhmissä olen joutunut olemaan:(

Ei kommentteja: