tiistaina, toukokuuta 10, 2011

Vaiheessa

Eduskunnassa on odottava mielala. Kaikki tuntuvat odottavan jotakin. Hurjinta on se, että tiedotusvälineiden mukaan nyt Kokoomus (Sasi) odottelee SDP:n ratkaisevan Euroopan rahoituskriisin.

Eduskuntaryhmämme käsittelee Portugali-pakettia tänään ja jonkinlainen kannanotto sieltä on siis maan hallitustunnustelijallekin tulossa iltapäivällä. Neuvoja ja ohjeita on meille kaikille tullut runsaasti, joten ainakaan viisaudesta ei tämän kannan muodostaminen nyt ole kiinni.

Muutoin kaikki odottavat hallituksen muodostumista ja päivittäisten rutiinien käynnistymistä tässäkin talossa. Tällä hetkellä Suomessa on luopumisentuskaa poteva toimitusministeriö, Kiviniemen ykkönen (kuten hän itse on tynkähallitustaan halunnut kutsua), mikä ei ole halukas tekemään yhtään mitään ja siksikin kaikki muut joutuvat pähkäilemään keskeneräisiä asioita.

Valiokunnat odottelevat hallituksen syntymistä, jotta pääsisimme nimeämään varsinaiset jäsenet valiokuntiin ja aloittamaan hallituksen esitysten käsittelyn. Tällä hetkellä valiokuntien jäsenyydet ja puheenjohtajuudet ovat siis vain väliaikaisia. SDP:n edustajat jatkavat niissä, missä viime kaudella oltiin ja uudet tulokkaat paikkaavat poisjääneiden jäsenyyksiä. Omat lopulliset valiokuntanikin siis selviävät vasta myöhemmin.

Ei kommentteja: