sunnuntaina, elokuuta 14, 2011

Kiertoajelulla, osa 1

Tänä viikonloppuna olen kierrellyt koiran kanssa ihan lähikulmilla. Kävimme tarkastamassa Etelä-Savon kenties upeimman peruskoulun pihamiljöön. Raviradantielle avataan näet huomenna uusi Kalevankankaan koulu, jossa kolme entistä koulua aloittaa yhteiselon uusissa upeissa tiloissa.

Ratkaisu koulun perustamisesta ja kolmen lakkauttamisesta ei ollut helppo, mutta huonokuntoiset rakennukset edellyttivät muutosta. Nyt, kun pytinki alkaa olla valmis, voimme kaikki nähdä, että päätös oli oikea.

Hinnaltaan kallis rakennus (remontoitu ja laajennettu) tulee palvelemaan noin viittäsataa peruskoululaista. Kymmenen vuoden jälkeen tulemme vihdoin näkemään sen, kuinka kaupungin erityisoppilaat saavat juuri heille suunnitellut tilat. Parakkikoulut jäävät heidän osaltaan nyt historiaan.

Henkilökohtaisesti olen tästä erityisen iloinen, onhan tämän ongelman ratkaiseminen ollut yksi oman kunnallispoliittisen taipaleeni tärkeimpiä. Tapaus on hyvä esimerkki siitä, kuinka asiat kuitenkin järjestyvät, toiset ennemmin kuin toiset. Asioiden muuttaminen on mahdollista, mutta se vaatii kärsivällisyyttä ja pitkäjänteistä työtä.

Kalevankankaan koulun piha-alueet ovat huikeat. Ainakaan olosuhteista ei enää ole lasten liikkuminen kiinni. Oman lisänsä tuo upea Kalvenkankaan maasto sekä vieressä olevat (yksityinen) liikuntahalli ja jäähalli. Uskon, että tämä investointi tulee todellakin olemaan hintansa väärtti.

Ei kommentteja: