maanantaina, elokuuta 08, 2011

Onnistunut loma

Lomat on nyt siis pidetty ja tein melkein, kuten uhosinkin eli pidin koneet kiinni koko lomareissun ajan. Kaksi viikkoa Kreetalla hyvässä seurassa tuli tarpeeseen ja oli ihmeitätekevää. Tällä hetkellä tuntuu siltä, kuin loman jälkeen pitäisi aina tuntuakin; intoa ja tarmoa riittää!

Lomamatkamme tiedotussulun katkaisi kylläkin STT:n laittama viesti Oslon järkyttävistä tapahtumista ja sitä uutisointia sitten kyllä seurasinkin useina päivinä sekä sähköpostista että BBC:n uutisista.

Oman miettimisensä aiheuttivat nuoret matkaseuralaiseni (12,13 ja 14 vuotiaat pojat); jouduin arvioimaan, kuinka kertoa heille tapahtuneesta ja miten asiasta tulee heidän kanssaan keskustella. Järkevinä poikina he suhtautuivat uutisiin asiallisesti, mutta toki ihmetellen. Ihmettelyyn en osannut enkä vieläkään osaa antaa vastauksia. Tuskin kukaan muukaan siihen pystyy.

Muutoin matkamme oli onnistunut ja kaikin puolin mukavia kokemuksia täynnä. Itse iloitsin eniten siitä, että oma poikani Onni 12 v vihdoin "oppi lukemaan". Hän luki ihan oma-aloitteisesti reissun aikana kaksi kokonaista nuortenkirjaa, mistä olen tosi iloinen.

Tähän asti yritykseni pojan lukemisen lisäämiseksi (lahjonta, uhkailu ja kiristäminen) ovat olleet tuloksettomia, mutta ilmeisesti oikeanlaisen kirjan löytymisellä oli suurempi merkitys kiinnostuksen heräämiseen. Lukemisen merkitystä oppimisen ja muun elämän kannalta en koskaan väsy korostamaan. Onni itsekin oli asiasta hämmästynyt ja myös innoissaan suunnitteli kertovansa asiasta omalle opelleen syksyllä:)

Ei kommentteja: