sunnuntaina, elokuuta 14, 2011

Kiertoajelulla, osa 2

Tänään kiertelimme toisella puolen kaupunkia eli Kaihun ympäristössä ja Mikkeli-puistossa. Harjumaastot hoidettuine kävelyteineen ovat kaupunkimme helmiä ja toriltakin alueelle on matkaa ainoastaan kilometrin verran.

Kymmenen vuoden ajan Mikkeli-puistoa on rakennettu ja ylläpidetty tarkoituksena saada alueesta laaja mallipuutarha-alue, jossa yritykset voivat esitellä tuotteitaan ja asiakkaat saada ideoita omiin puutarhoihinsa. Kaupunki on ollut rahallisesti tukemassa puistoa sen alusta lähtien.

Puiston laajentuminen ei ole tapahtunut ihan toivotulla tavalla ja yritysten sitoutumisenkin kanssa on ollut ongelmia. Tänään puistossa oli muutamia ihmisiä ja kaikki näytti oikein hyvältä. Itse en ole ollut puiston rahoittamisen kannalla koskaan, mutta nyt kun sitä on jatkunut jo kymmenen vuotta, on siitä meidän kaupunkilaisten nautittava koko rahan edestä.

Tänään katselin sillä silmällä puiston ympäristöä; nyt luonnontilassa olevat pellot olisikin syytä kaavoittaa uudelleen ja tällä kertaa asumiskäyttöön. Muutama pieni kerrostalo lisäisi alueen elävyyttä ja olisi varmasti haluttua seutua kahden järven välissä Kenkäveron ja Mikkeli-puiston vieressä. Maankäyttömaksuista saataisi vähän pätäkkää puistonkin ylläpitämiseen. Tässä vinkkiä vihreille seuraavasta valittamisen aiheesta:)

Ei kommentteja: