torstaina, heinäkuuta 02, 2009

Päivä Mikaelissa

Varsinainen puheenaihe tällä viikolla on ollut tiistainen symposium. Paitsi media niin myös torikansa on hehkuttanut sitä, kuinka hyvä ja mielenkiintoinen iltapäivän anti oli. Poikkeuksellisen tilaisuudesta tekee myös se, että se oli kaikille avoin ja sali olikin täynnä kaupunkilaisia.

Etukäteen arvelin symposiumin olevan lähtölaukaus presidenttipelille ja näinhän se olikin. Vakavasta asiasta huolimatta ja hyvästä juontajasta johtuen tunnelma oli rento ja paikoin hauskakin. Porvarileirin presidenttiehdokkaat olivat juonessa mukana, eivätkä kiistäneet vuoden 2012 vaalien olevan mielessä.

Samana iltana olin nauttimassa Musiikkijuhlien tasokkaasta annista. Mikkelin Musiikkijuhlat ovat saaneet vuosien ajan osakseen paitsi musiikinymmärtäjien kehuja, niin myös kaupunkilaisten moitteita. Moitteet kohdistuvat tietenkin kuvitelmiin elitismin harrastuksesta ja siitä, kuinka paljon verovaroilla tämänkaltaisia happeninkeja tulisi tukea.

Olen ollut mukana kaupunginhallituksessa päättämässä kaupungin tuesta monta kertaa. Joka kerran suuruudesta on käyty keskustelua. Kulttuurin tukeminen ja sen mahdollistuminen kaupungissa on tärkeää. Kaikenlaisen kulttuurin. Tietynlainen tasapuolisuus tulee pitää mielessä aina silloin, kun määrärahoista päätetään.

Kansanedustajana ja kaupunginvaltuuston varapuheenjohtajana olen useiden tilaisuuksien "pakollisten" kutsuttavien joukossa. Meidän samojen ihmisten pyöriminen samoissa tilaisuuksissa on tästä johtuen hyvin yleistä. Tuttujen kanssa on mukava vaihtaa kuulumisia ja vähemmän tuttujen kanssa on kiva tutustua.

Itse olen kesäaikaiset iltamenot rajannut hyvin minimiin, johtuen tietenkin siitä, että näin istuntotauolla näen tärkeänä viettää mahdollisimman paljon aikaa poikani kanssa. Poika itse ei kyllä laita yhtään pahakseen sitä, että pääsee yökylään muorinsa tai serkkujensa luokse:)

Ei kommentteja: