keskiviikkona, heinäkuuta 15, 2009

Piukat paikat

Palasin sunnuntaina viikon lomalta kotimaahan ja paluumatkalla Mikkeliin pysähdyin kesäteatteriin Heinolaan. Siellä esitetään loppuunmyydyille katsomoille kaikille tuttua "Piukat paikat" -musikkinäytelmää. Ei ole ihme, että esitykset on jo nyt myyty loppuun. Ammattilaisten ja laulutaitoisten näyttelijöiden käyttäminen vetonauloina on järkevää.

Eilen illalla kävimme Mäntyharjun Pappilanparvella katsomassa toisenlaista esitystä. Myös siellä katsomo oli lähes täynnä. Mäntyharjun näytelmäkerho luottaa myös vanhoihin tuttuihin teksteihin ja yleensä ns. maalaiskomedioihin. Tällä kertaa saimme katsella Kätkäläisen vaiheita kaupunkireissulla.

Esityksen parasta puolta oli sen monipuolinen toteutus. Mukana oli niin musiikkia kuin tanssiakin ja tietenkin savolaista sutkauttelua. Mäntyharjun vetonaulana itselleni on kuitenkin upea ympäristö. Kesäteatteri sijaitsee todellakin entisen pappilan pihamaalla ja avarine nurmialueineen tarjoaa mukavan iltahetken.

Huomenna on suunnitelmissa vierailla Ristiinan kesäteatterissa, jossa tänä vuonna esitetään "Tankki täyteen" -näytelmää. Aikoinaan nauroin kippurassa Vilenin huoltoaseman toilailuille tv:ssä, mielenkiinnolla odotan naapurikunnan sovellusta.

Ei kommentteja: