keskiviikkona, heinäkuuta 15, 2009

Sauna palaa

Jos on puhemies Niinistökin aloittanut kansan kosiskelun vaaleja ajatellen, niin samoin on tehnyt eteläsavolainen kollegamme Heli Järvinen (vihr.). Järvisen avaus oli varsin mahtipontinen, häntä siinä avustivat entiset työkaverinsa tv- kakkoselta. Viikko sitten näet oli a-studiossa aiheena Savonlinnan rantatontit ja niiden kaavoitus ja myyminen.

Lyhyesti kuvattuna, ohjelman juoni oli se, että naapurikunnan Kerimäen vihreä kunnanvaltuutettu kritisoi Savonlinnan kaupunginvaltuuston toimintaa. Altavastaajaksi ohjelmaan oli laitettu valtuuston puheenjohtaja Jouni Backman (sd.).

Ohjelmassa tuntui olevan sivujuonena itse tonttiasia. Pääpainona oli herkuttelu sillä, kuinka Heli Järvinen pudotti Jouni Backmanin eduskunnasta. Ohjelmassa ei kuitenkaan kerrottu sitä, että paikkojen uusjakoon oli syynä demareiden ja vihreiden tekemä vaaliliitto. Ilman vaalilittoa olisimme säilyttäneet kaksi paikkaamme Etelä-Savossa. Näiden kahden ehdokkaan äänimäärien välinen ero oli muutamia satoja ääniä, joten tulos olisi vaalilitton sisälläkin voinut olla toisenlainen.

Ohjelmassa spekuloitiin tietenkin sillä, kuinka näille kahdelle seuraavissa vaaleissa käy. Tiedoksi kakkosen toimittajille ja muille; voin olla varma, että hyvin käy. Vaaliliittoa ei nimittäin enää vihreiden kanssa tulla tekemään. Sosialidemokraatit tulevat saamaan kaksi paikkaansa, niinkuin olisimme viime vaaleissa saaneet ihan ilman vaaliliittoakin.

Itse tonttiasiaan en tietenkään toisen kunnan valtuutettuna ota kantaa. Jokainen kunta tekee omat ratkaisunsa omilla perusteillaan ja niistä on muiden syytä pysyä sopivan matkan päässä. Hirvittävän helppoa on huudella kerimäkeläisenä omalta rantasaunalta, kun Savonlinnassa naapurin sauna on tulessa.

Ei kommentteja: