perjantaina, syyskuuta 22, 2006

Balettia

Mikkelissä on parhaillaan menossa balettijuhlat. Eilen illalla oli mukava katsoa uutisia, joissa oli väläys onnistuneesta illasta. Monta vuotta on saanut todistella itselle ja muille, että kaupungin belettijuhlien rahallinen tukeminen tuo Mikkeliä valtakunnallisesti esille. Näin varmasti on käynyt, onhan tv-uutisten lisäksi juhlista kirjoitettu päivittäin myös Helsingin Sanomissa. Ainut pelottava asia eilisessä uutispätkässä vaan oli se, että Mikaelin lavaa moitittiin jälleen liian pieneksi. Puheet konserttitalon laajentamisesta eivät lopu ikinä.

Juhlat näkyvät myös kaupungin katukuvassa. Venäläisiä baletti-ihmisiä on seudullamme tällä hetkellä satoja ja he osaavat käyttää kaupallisia palveluita hyvin hyväkseen. Olisi vaan toivottavaa, että keskikaupungin kauppiaatkin haluaisivat maksavista asiakkaista enemmän irti ja kokeilisivat edes balettijuhlien aikana pidennettyjä aukioloaikoja. Tuntuu nimittäin pahalta katsoa iltaisin laumoina vaeltavia turisteja, jotka katselevat suljettujen liikkeiden näyteikkunoita.

Itse olen ollut kerran tilaisuudessa nauttia baletista; Savonlinnan kaupunginhallitus kutsui mikkeliläiset vieraakseen ja veivät meidät omaan balettiinsa. Esitys oli kuulemma korkeatasoinen ja oli minustakin "ihan kivaa". En vaan ole mitenkään erityisen perehtynyt tähän taidemuotoon, enkä siis siitä juurikaan mitään ymmärtänyt. Olihan se toki mukavaa seurata, kuinka miehet hyppivät ja loikkivat korkealle ja taitavasti sukkahousuissaan, mutta mitään balettifania minusta ei tällä kokemuksella vielä tullut.

Ei kommentteja: