lauantaina, syyskuuta 30, 2006

Voi rähmä!

Kylläpä yllätti eilen iltapäivällä kuulemani uutinen; kaupunginjohtajamme Jyrki Myllyvirta on hakenut Oulun kaupunginjohtajaksi. Ensireaktioni oli, että voi rähmä. Myllyvirta on ollut Mikkelissä pitkään ja jotenkin olin kuvitellut, että apulaiskaupunginjohtajat lähtevät ensin.

Itse olen ollut kuusi vuotta kaupungin luottamuselimissä ja sinä aikana saanut tehdä yhteistyötä myös kaupunginjohtajan kanssa. Olen oppinut luottamaan hänen valmisteluihinsa ja siihen, että hän on ollut vaikeissakin asioissa sanansa mittainen. Hän on myös ollut sellainen, jolta on aina voinut kysyä mitä tahansa ja tyhmiltäkin tuntuviin kysymyksiin on tullut asiallisia vastauksia.

Ymmärrän toki, että eteenpäin on mentävä. Siinä mielessä tietenkin toivon, että hänet Ouluun valittaisiin, mutta näin "salaa" uskallan jopa toisenlaistakin ratkaisua toivoa. Varsinainen seuraajapeli on varmasti jo alkanut. Politrukit hiovat suunnitelmiaan ja jokainen kolmesta suuresta puolueesta alkaa metsästää itselleen mieleistä kaupunginjohtajaehdokasta.

Riitely siitä, mikä puolue paikan saa, ei ole onneksi julkista, sillä se ei ole mitään kivaa seurattavaa. Tyytyväisenä voin todeta, että siihen riitelyyn en aio osallistua pitkällä tikullakaan. Toivon vaan, että olipa seuraava kaupunginjohtaja mistä tahansa puolueesta, hänet on valittu ainoastaan pätevyytensä perusteella.

Ei kommentteja: