torstaina, syyskuuta 28, 2006

Mäntyiemen syyskokous

Eilen illalla olin Lomakoti Mäntyniemen syyskokouksessa. Mäntyniemi sijaitsee noin kuuden kilometrin päässä Mikkelistä, Ihastjärven tien varressa. Upea luonnonkaunis niemi lähellä keskustaa. Toiminta Mäntyniemessä on välillä oikeinkin vilkasta. Majoituspalvelut ja ravintolatoiminta on vuokrattu yrittäjälle, joka myös asuu alueella. Paikka onkin suosittu perhejuhlien ja kokousten pitämiseen.

Kokouksessa esitettiin huoli kaupungin suuntaan. Mäntyniemen kiinteistöjä on korjailtu jo vuosikausia paitsi talkoilla niin myös Työlinkki-projektin puitteissa. Projektin rahoittajina on ollut TE-keskus ja kaupunki. Jälleen on rahoituspäätösten aika. Hakemus kaupungin suuntaan noin 10 000 euron suuruisesta avustuksesta on tehty ja tullee käsittelyyn talousarvion yhteydessä.

Projektin puitteissa saadaan vuosittain työllistettyä sellaisia erityisryhmiä, jotka muuten ovat erittäin vaikeasti työllistyviä. Taloudellinen merkitys näille projektin parissa työskenteleville ei ole suuren suuri, mutta henkinen merkitys sitäkin suurempi. Itsensä tunteminen tarpeelliseksi edes silloin tällöin on meille kaikille tärkeää.

Toinen esille noussut asia liittyi eläkeläisjärjestöjen toimitila-asiaan. Järjestöt ovat aiemmin toimineet vanhalla Sotkulla, mutta nyt vaikuttaa siltä, että aktiiviseen toimintaan siellä ei enää olisi mahdollisuuksia. Kaupungin on etsittävä näille sadoille virkeille eläkeläisille paikka, jossa he voivat vapaasti kokoontua. Juhlapuheissa ja strategioissa kyllä ymmärretään ennaltaehkäisevän ja omaehtoisen toiminnan merkitys terveyttä ja kuntoa ylläpitävänä asiana, mutta käytännön toimet laahaavat perässä.

Ei kommentteja: