perjantaina, syyskuuta 01, 2006

Oih ja voih!

Mikkelin kaupunginhallitus sai aikamoisella vaivalla ja väännöllä joskus viime keväänä tehtyä päätöksen siitä, että lähdemme mukaan lääninhallituksen organisoimaan Etelä-Savon matkapalvelukeskukseen. Idea tässä siis on se, että kaupungin tarvitsemat (kustantamat) taksikyydit pääasiassa eräille sosiaalipuolen asiakkailleen välitetään nyt keskitetysti matkapalvelukeskuksesta (Iisalmesta).

Hankkeella haluttiin lisää tehokkuutta ja sitä kautta kustannussäästöjä. Yksinkertainen tavoite on se, että samaan taksiin voidaan ottaa samalta suunnalta lähteviä matkustajia, jolloin taksien peräkkäinen ajo vähenisi. Ongelmaksi etukäteen tiedettiin se, että kaikkia kyytejä/kyydittäviä ei voida kuitenkaan yhdistellä toisten kanssa. Samasta toiminnasta oli saatu kokemuksia muualta Suomesta, eivätkä ne olleet kovinkaan mairittelevia.

Päätös mukaan lähtemisestä oli vaikea. Tiedot toiminnan järjestämisestä olivat ristiriitaisia, eikä varmuutta sen toimivuudesta voinut olla. Päätöksentekoa jouduttiin lykkäämään muutamaan kertaan, kun asiasta ei ollut tarpeeksi tietoa. Tässäkin asiassa olisi ollut syytä kuunnella niitä, jotka ovat käytännön työn ammattilaisia eli taksimiehiä. Mikäli näin olisi tehty, olisi voinut kaupunginhallituksenkin päätös olla toisenlainen.

Nyt olemme tilanteessa, jossa toiminta on kiireellä käynnistynyt ja kuukauden alkuperäistä suunnitelmaa myöhemmin. Ensimmäiset päivät eivät näytä kovin hyviltä, mutta on syytä toivoa, että alkuhankaluuksien jälkeen toiminta sujuisi, niinkuin sen on meille vakuutettu sujuvan. Muutoin alkaa harmittaa oikein todella.

Ei kommentteja: