tiistaina, syyskuuta 26, 2006

Hirvensalmella

Tänään oli seutuvaltuuston kokous Hirvensalmella. Varsinaisten isojen asioiden pohtiminen tällä palstalla täytyy jättää tuonnemmaksi, niin väsynyt nyt päivän riennoista olen. Kevyesti voin kuitenkin muutaman ajatuksen tähän heittää. Tiedän nimittäin, että muutamat ihmiset lukevat näitä kirjoituksiani ihan säännöllisesti ja ovat ilmaisseet pettymyksensä, mikäli kirjoittamiseen tulee useamman päivän tauko.

Hirvensalmen kunnanjohtaja Seppo Ruhanen piti kokouksen aluksi katsauksen kunnan asioista. Kalvojen lomassa huomasin ajattelevani, että kylläpä on kunnastaan iloinen ja ylpeä kunnanjohtaja. Mikäpä on iloinen ollessa; kaikki kunnan tunnusluvut näyttävät hyviltä ja kunta vakuuttaa pärjäävänsä hyvin näinkin. Suurinta iloa varmasti tuottavat tilastot kuntaan muuttaneista, tuohan se aina positiivista virettä ja myös suoraa tuloa kuntaan.

Kunnan tekeminen houkuttelevaksi muuttajille ei ole ollut pelkästään sattumasta kiinni. Siihen on varmasti tehty määrätietoisesti työtä ja luotu ne mahdollisuudet esim. kaavoituksen kautta, joita muuttajat ovat arvostaneet ja peräänkuuluttaneet.

Seudun näkökulmasta katsottuna on pelkästään hyvä asia, että jollakin nurkalla menee näin hyvin. Yhteistyön tekeminen on paljon helpompaa silloin, kun kaikki eivät ole pakkoliitosten uhan edessä. Tällä seudulla on hyvä jatkaa toimivaksi havaittua, vapaaehtoisuuteen pohjautuvaa, kuntien välistä yhteistyötä niin kauan kuin se on kaikkien kannalta järkevää.

Ei kommentteja: